Η Κίνα απαγορεύει ως παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κρυπτονομίσματα είναι παράνομες και θα πρέπει να απαγορευθούν, απόφαση που αποδεικνύει ότι η κινεζική ηγεσία δεν προτίθεται να υποχωρήσει στην προσπάθειά της να ελέγξει αυτού του είδους τις συναλλαγές.

Όπως εξηγεί η κινεζική κεντρική τράπεζα, τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το tether δεν έχουν παραστατική μορφή ώστε μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά, συνεπώς όλες οι συναλλαγές που γίνονται με αυτά, ακόμη και οι συναλλαγές με το εξωτερικό, δεν έχουν νομική βάση.

Επίσης, η αρμόδια Επιτροπή της Κίνας για τον οικονομικό σχεδιασμό, ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει θέσει άμεσο στόχο να σταματήσουν οι εξορύξεις για την παραγωγή κρυπτονομισμάτων και πως αυτή η απόφαση θα την βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πτώση άνω του 5% για το bitcoin

Λίγο αφότου η κεντρική τράπεζα της Κίνας χαρακτήρισε «παράνομες» όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, το bitcoin υποχώρησε 5,8% στα 42.290 δολάρια, με τα μικρότερα νομίσματα που συνήθως κινούνται παράλληλα με το bitcoin επίσης να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Το Ether σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 8% και το XRP κατά 7%.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών