Ερώτηση Βελόπουλου στη βουλή για τα ΕΛΤΑ Πάρου

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: «Άμεση και επιτακτική ανάγκη πλήρους στελέχωσης των ΕΛΤΑ της Πάρου»

Κύριε Υπουργέ,

Σε καθεστώς υπολειτουργίας και σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων του νησιού τελούν τα ΕΛΤΑ της Πάρου. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί σε σημείο που καθιστά τις συναλλαγές με τα εν λόγω καταστήματα πολύ δύσκολες ή αδύνατες, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αυτά εξυπηρετούν.

Τα ΕΛΤΑ Πάρου και συγκεκριμένα τα ταχυδρομικά καταστήματα Παροικιάς – Νάουσας αποτελούν επί 180 και πλέον χρόνια βασικότατο πυλώνα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας με συνεχή ροή πελατών, ενώ δεν επιβαρύνουν τους κατοίκους με έξοδα και χρόνο μετακίνησής τους προς άλλα ταχυδρομεία. Τα συγκεκριμένα καταστήματα έχουν φτάσει να λειτουργούν με μόλις δύο (2) ταχυδρομικούς διανομείς. Παράλληλα, τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της Πάρου, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής τους θέσης, είναι η μοναδική λύση εξυπηρέτησης ενός ευρέως φάσματος παροχής υπηρεσιών για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να γίνει άμεσα η πλήρης στελέχωση των Ταχυδρομικών Καταστημάτων της Πάρου, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους, τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και την εκπλήρωση των σκοπών τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ