8 η ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μέρα αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής. Στην εργαζόμενη, στη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη επιστήμονα, στην αγρότισσα, στη φοιτήτρια, στη νέα μητέρα, στη συνταξιούχο, στη μετανάστρια και πρόσφυγα.

Όλες βιώνουμε την ανασφάλεια για το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας. Όμως, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη, ο συλλογικός αγώνας για την κάλυψη των αναγκών μας, στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στην προστασία της μητρότητας.

Φέτος, τιμάμε την 8η Μάρτη κάτω από τη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας αυτή η εμπλοκή.

Γι’ αυτό υψώνουμε τη φωνή μας, βροντοφωνάζουμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας, αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.ά. που υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα "Εκμετάλλευση, πόλεμος και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών".

Ομάδα Γυναικών Πάρου Αντιπάρου (μέλος ΟΓΕ)

Πάρος 4.3.2022