ΚΕΔΕ: Η Γενοκτονία των Ποντίων να αναγνωριστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην προχθεσινή συνεδρίαση των δήμων – μελών του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, Οργανισμών και Φορέων που υποστηρίζουν την Παγκόσμια αυτή προσπάθεια, έθεσε και πάλι ως άμεση της προτεραιότητα την αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας: Η Γενοκτονία των Ποντίων θα γίνει ορόσημο στη Παγκόσμια Ιστορία χωρίς αμφισβητήσεις και αστερίσκους.

Στη συνεδρίαση σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα, ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν δράσεις που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση πτυχών της ιστορίας που έχουν λησμονηθεί. Η Διοίκηση της ΚΕΔΕ βαδίζει σθεναρά, με αποφασιστικότητα και χωρίς δικαιολογίες στο δρόμο της ιστορικής αποκατάστασης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Ως ΚΕΔΕ έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την ιστορική λήθη. Τα 350.000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ζητούν δικαίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και 45 Δήμοι από όλη τη χώρα διοργανώνουμε το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. Δεν ξεχνάμε. Ιστορία που δεν μνημονεύεται, λησμονιέται. Γενοκτονία που δεν αναγνωρίζεται, επαναλαμβάνεται».

Τέλος, Δήμοι, Περιφέρειες, αλλά και εκπρόσωποι διεθνών δικτύων όπως το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, εκδήλωσαν έμπρακτα το μεγάλο τους ενδιαφέρον για το νέο Αγώνα που δίνει ο Ελληνισμός μας και αφορά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.