ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Το γυμνάσιο Νάουσας ανήκει πλέον στα σχολεία που διαθέτουν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, δωρεά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Την Παρασκευή, 25/6/2022, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων τον παρέδωσαν, στη διευθύντρια και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Η διευθύντρια, Φωτ. Θεοφίλου και τρεις ακόμα καθηγητές του συλλόγου είναι πιστοποιημένοι ανανήπτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Επίσης, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, μαθητές της Α’ γυμνασίου υλοποίησαν το σχετικό πρόγραμμα του Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.

Η καρδιακή ανακοπή παραμένει παγκοσμίως βασική αιτία θανάτου. Οποιοσδήποτε πολίτης, ηλικίας άνω των 12 ετών που έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να «αγοράσει χρόνο» για τον ασθενή, ώσπου να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Στο σχεδιασμό δράσεων του γυμνασίου, για την επόμενη σχολική χρονιά, περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη χρήση του απινιδωτή.