Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

- Σας έχω μετεκλογικές αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ – ξημερώματα Δευτέρας, στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπιζά, στο οποίο είχε μαζευτεί ο κόσμος για να πανηγυρίσει τη νίκη.

- Καταρχάς, πρέπει να σας πω ότι ο πιο cool υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Πάρο είναι με διαφορά ο Γιάννης Τριαντάφυλλος. Τη στιγμή, εκεί κάπου στις 9 το βράδυ, που η πίεση όλων για το τελικό αποτέλεσμα έφτανε στο ζενίθ του ανθρώπινου οργανισμού κι όλοι ήταν στα τηλέφωνα μήπως μάθαιναν κάτι περισσότερο από τους εκλογικούς αντιπροσώπους, ο Γιάννης έλειπε! «Βρε που να είναι;», έλεγαν πολλοί. Ο Τριαντάφυλλος  έσκασε μύτη αργότερα φρέσκος-φρέσκος και χαρούμενος. «Μα που ήσουν τόση ώρα;» τον ρώτησαν. Και ο Γιάννης, εντελώς φυσιολογικά το ξεφούρνισε: «Έβλεπα την ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό!».

- Άντε να σας δώσω και μία πληροφορία για την επόμενη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου. Πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους ήρθε ο Χριστόδουλος Μαούνης. Αυτό σημαίνει -σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί με τους υποψηφίους- ότι ο Χριστόδουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αν αποδεχθεί τη θέση.

- Καμιά φορά η ζωή στην πολιτική είναι σκληρή. Θα γράψω λοιπόν ότι υπήρχαν κάποια άτομα που έτρεξαν αρκετά για την επιτυχία του συνδυασμού Κ. Μπιζά, αλλά δεν εκλέχτηκαν. Και όταν γράφω έτρεξαν, δεν εννοώ για την προσωπική του σταυροδοσία αλλά για την επιτυχία του συνδυασμού. Εις εξ αυτών που πραγματικά έδωσαν ό,τι μπορούσαν ήταν ο Νικήτας Τριβυζάς. Για να κατανοήσετε το πόσο έβαλε πάνω από την προσωπική του επιτυχία την επιτυχία του συνδυασμού, θα σας εκμυστηρευτώ ότι ενώ του είχαμε ζητήσει ως ιστότοπος να μας στείλει ένα μήνυμά του για την προβολή της υποψηφιότητάς του (έχοντας δει τον αγώνα που έκανε για τον συνδυασμό), ούτε αυτό πρόλαβε! Σημειώνω ότι τον Νικήτα Τριβυζά απλά τον γνωρίζω φυσιογνωμικά και δεν είχα ποτέ μαζί του προσωπικές σχέσεις. Απλά θέλω να καταγραφεί ως γεγονός η εργασία του Τριβυζά, για τον συνδυασμό Μπιζά.

- Κι αφού ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση περί ανθρώπων που προσπάθησαν να βοηθήσουν και δεν εξελέγησαν να γράψω και για την αλλοδαπή (παριανή πλέον), Jasmine Pipart. Η Jasmine παρόλο που γνώριζε τις δυσκολίες –για να μη γράψω ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να εκλεγεί- δεν ήταν μία «κλασική» αλλοδαπή που μπήκε σ’ ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο όπως πολλοί άλλοι στο παρελθόν. Έδινε το «παρών» σε όλες τις συγκεντρώσεις, δημιούργησε βίντεο για την προβολή του συνδυασμού, «έπιασε» αλλοδαπούς που γνώριζε ότι είχαν δικαίωμα ψήφου στην Πάρο για να ψηφίσουν τον συνδυασμό κλπ. Κάτι μου λέει ότι η κ. Pipart που είναι γραφίστρια και μεταφράστρια πολλών βιβλίων, ήταν στα συν του συνδυασμού Μπιζά και συνεισέφερε.

- Ερώτηση τώρα στους ψηφοφόρους της κοινότητας Αγκαιριάς. Μήπως θυμόσαστε από πότε έχετε να δείτε δικό σας δημοτικό σύμβουλο στον δήμο Πάρου; Με μία πρόχειρη δική μου σκέψη νομίζω από την εποχή της Μαρίας Χανιώτη! Δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται στην κοινότητα αυτή, αλλά είναι κρίμα. Ψηφίζονται στην περιοχή σας άτομα από όλες τις άλλες κοινότητες της Πάρου αλλά όχι από τη δική σας περιοχή. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό.

- Πρόεδρος στις Λεύκες η Αφροδίτη! Κάτι μου λέει ότι αυτή κι αν ήταν έκπληξη. Άσε που έχω ικανή την Αφροδίτη Αλεξοπούλου, όταν κάτι δε γίνεται στο χωριό ενώ της το έχουν υποσχεθεί, να παίρνει σβάρνα στη συνέχεια όλο το δημαρχείο επί δικαίους και αδίκους!

- Τόσα πυροτεχνήματα που έπεσαν την Κυριακή το βράδυ στο εκλογικό κέντρο του Μπιζά, δεν πέφτουν ούτε τον 15Αύγουστο στην Παροικιά!

- Εν τω μεταξύ, για την Κυριακή το βράδυ, κάποιοι είχαν παραγγείλει ένα γουρουνόπουλο για να γιορτάσουν τη νίκη. Πάντως αυτό το ψητό γουρουνόπουλο δεν υπήρχε το βράδυ των εκλογών στο εκλογικό κέντρο Μπιζά. Άλλος συνδυασμός το είχε παραγγείλει τελικά! Στον Μπιζά είχαν φεστιβάλ ζαχαροπλαστικής! Όλο κουτιά με παστάκια πηγαινοέρχονταν. Από γουρουνόπουλο τίποτα!

- Η πρώτη αντιπολίτευση στον Κ. Μπιζά έγινε στο εκλογικό του κέντρο την ίδια τη βραδιά της νίκης. Ο «συνασπισμός» της ομάδας των ακατονόμαστων έβαλε στα μεγάφωνα μουσική από σύνθημα που ακούγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Άμεσα οι βάζελοι με αρχηγό τον παπά-Στέλιο Μπιζά αντέδρασαν και έκαναν την πρώτη αντιπολιτευτική κίνηση για τον νέο δήμαρχο της Πάρου!