ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

“Εξερευνήστε τις 7 ορεινές πεζοπορίες που πρέπει να κάνετε στην κεντρική Πάρο για μια εξαιρετική φυσική περιπέτεια” αναφέρει στον τίτλο του αφιέρωμα της ταξιδιωτικής γαλλικής ιστοσελίδας Generation Voyage για την πεζοπορική και ορειβατική πλευρά του νησιού.

«Η Πάρος – γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα το αφιέρωμα - αυτό το ελληνικό νησί με τα μαγευτικά τοπία, είναι γεμάτη φυσικούς θησαυρούς. Φωλιασμένο στην καρδιά του νησιού, το κέντρο της Πάρου προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας». Ακολουθούν περιγραφές για τις διαδρομές και συγκεκριμένα:

  • Από Λεύκες προς Πρόδρομο από το βυζαντινό μονοπάτι

  • Από το Μαράθι στη Μονή Θαψανών

  • Από τον Κώστο στη Νάουσα, μέσω του ξωκλησιού της Αγίας Πάκου

  • Από τη Μάρπησσα στο Αυκουλάκι

  • Παροικιά και το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων

  • Η κοιλάδα των πεταλούδων

  • Από Παροικιά προς Πίσω Λιβάδι, μέσω Λεύκων

Το Generation Voyage, με έδρα το Μονπελιέ της Γαλλίας έχει ως αποστολή να ανακαλύψει αξέχαστες εμπειρίες και να βοηθήσει τους χρήστες του να τις ζήσουν. Ανήκει στον όμιλο GC TECH και συνεργάζεται με δημιουργούς περιεχομένου σε όλο τον κόσμο.

Το πολυσέλιδο αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό κάθε διαδρομής καθώς και με περιγραφές των ενδιαφερόντων που μπορεί να συναντήσουν οι πεζοπόροι.

Η γαλλική αγορά περιλαμβάνεται στους βασικούς προορισμούς προέλευσης τουριστών για την Πάρο. Πρόσφατα μάλιστα ο δήμος συμμετείχε για μια ακόμα φορά στην έκθεση TOP RESA στο Παρίσι. Και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος «οι εναλλακτικές δυνατότητες που διαθέτει το νησί προσφέρονται για διακοπές και πέραν της βασικής τουριστικής περιόδου, πράγμα που αποτελεί βασική στρατηγική για την εδραίωση της επέκτασής της, όπως ήδη διαφαίνεται και από τα στοιχεία των αφίξεων».