Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Με την έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το σχέδιο απόφασης ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων στη συνεδρίαση, με δύο λευκά.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή, λίγο μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κάλεσε τους δυο βουλευτές που συγκαταλέγονται μεταξύ των αποχωρησάντων (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα), να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του δημοψηφίσματος, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος».

Ακόμα υποστήριξε βρίσκει σύμφωνο η διατύπωση στο κείμενο της πολιτικής απόφασης, που, όπως ανέγνωσε: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα» και «οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας».