Συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τον "Θησέα"

Η Ένωση Γονέων Πάρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών και την ανάπτυξη κοινών στόχων, με τους Παριανούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών, επαγγελματικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Στις 2 Νοεμβρίου 2023, ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», παράρτημα Πάρου. Η Κατερίνα Χαλιμούρδας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και η Βαρβάρα Παπαδάκη, μέλος, συμμετείχαν σε εποικοδομητική συζήτηση με τους επιστημονικούς συμβούλους του «ΘΗΣΕΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», Χρυσαυγή Κανελλοπούλου, Ψυχολόγος, MSc – Σύμβουλος Πρόληψης, Κλειώ Κουνδουράκη, Ψυχολόγος & Φωτεινή Θεοδωροπούλου, Ψυχολόγος, MSc.

Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από μια ενημερωτική ανταλλαγή απόψεων, επιτρέποντας στις δύο πλευρές να αποκτήσουν γνώσεις για τους αντίστοιχους φορείς και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Η Ένωση Γονέων ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να διερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας με τον «ΘΗΣΕΑ» για την αντιμετώπιση θεμάτων πρωταρχικής σημασίας για τους γονείς, όπως η οδική συμπεριφορά και η βία στα σχολεία.

Στη συνάντηση επιτεύχθηκε συναίνεση, ότι και οι δύο φορείς μοιράζονται μια κοινή δέσμευση να έχουν θετικό αντίκτυπο στην μικροκοινωνία μας. Συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στην επικείμενη συνάντηση για την ανάπτυξη συγκεκριμένων στρατηγικών δράσης. Αυτές οι στρατηγικές θα περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες τόσο εντός όσο και εκτός των σχολικών κοινοτήτων, προσεγγίζοντας λύσεις για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων συλλογικά.

Η Ένωση Γονέων Πάρου, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς, να συμμετάσχουν στη στήριξη αυτών των προσπαθειών, διότι όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική διαφορά στη ζωή των παιδιών μας αλλά και της δικής μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με αυτήν τη συνεργασία και τις επερχόμενες πρωτοβουλίες, επικοινωνήστε μαζί μας.