Το τερμάτισαν: 5000 ευρώ οι πλούσιοι και 45 ευρώ η πλέμπα για να δουν την Ακρόπολη και το Μουσείο!

Ιδιωτικές ξεναγήσεις στην Ακρόπολη εκτός ωραρίου λειτουργίας με αντίτιμο 5.000 ευρώ και με bonus αναμνηστικά δωράκια για ένα πολύ ειδικό κοινό υπερπλουσίων και αυξήσεις στα εισιτήρια από 50% έως 300% για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Αυτή είναι η νέα τιμολογιακή πολιτική των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων γνωμοδότησε θετικά ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Από 1/4/2024, όσοι λοιπόν δύνανται οικονομικά, μπορούν με 5000 ευρώ να βιώσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία στον Ιερό Βράχο σε ομάδες των 5 ατόμων και έως 4 ομάδες στο δίωρο (07:00-09:00 και 20:00-22:00), με προσφορά ειδικής ξενάγησης και αναμνηστικών δώρων.

Από 1/4/25, οι υπόλοιποι πολίτες θα επωμιστούν εξαιρετικά σοβαρές αυξήσεις, καθώς όχι μόνο καταργούνται τα ενιαία εισιτήρια εισόδου σε παραπάνω του ενός Αρχαιολογικών Χώρων ή Μουσείων, αλλά ένας επισκέπτης θα πρέπει να πληρώνει χειμώνα -καλοκαίρι 30 ευρώ την επίσκεψή του στην Ακρόπολη. Μέχρι τώρα η επίσκεψη σε Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά κόστιζε 20 ευρώ τους θερινούς μήνες και 10 ευρώ τους χειμερινούς, Σημειώστε επίσης πως το εισιτήριο του Μουσείου Ακρόπολης είναι χωριστό, και κοστίζει 15 ευρώ. Συνεπώς ένα ζευγάρι που θα θέλει να επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο Ακρόπολης θα πρέπει να πληρώσει 90 ευρώ!

Ακόμα, αντίστοιχες σοβαρές αυξήσεις σημειώνονται στα υπόλοιπα μνημεία. Χαρακτηριστικό είναι πως το φθηνότερο εισιτήριο από 2 ευρώ αυξάνεται στα 5 ευρώ (αύξηση 150%), ενώ πλέον τα άτομα ηλικίας 65+ από χώρες της Ε.Ε. τους θερινούς μήνες δε θα δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο.