Πτήση από Βιέννη προς Πάρο και η «κάθοδος» των Φινλανδών

Πτήσεις σε περισσότερα από 20 ελληνικά νησιά θα προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση το καλοκαίρι του 2023 ο Αυστριακός τουρ οπερέιτορ, «Springer Reisen», από το Κλάγκενφουρτ, το Γκρατς και τη Βιέννη, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Πάρο.

Η Πάρος θα εξυπηρετείται ακόμα με τσάρτερ από το Γκρατς και το Κλάγκενφουρτ μέσω της Avanti air, με μέγιστο αριθμό θέσεων τις 78.

Τα εβδομαδιαία πακέτα προς την Πάρο (θα έχει μερίδιο και η Νάξος), θα προσφέρονται κάθε Σάββατο από τις 27 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η κάθοδος των Φιλανδών

Ο Σύνδεσμος της Φινλανδικής Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας (SMAL), δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία για τα οργανωμένα ταξίδια, από τα πακέτα που προμήθευσε το 2022 από τη Φινλανδία προς διεθνείς προορισμούς.

Συνολικά, πωλήθηκαν 518.000 πακέτα προς τους Φινλανδούς ταξιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση 344% σε σύγκριση με το 2021. Η συντριπτική πλειοψηφία των Φιλανδών (86%) προτίμησε για τις διακοπές του την Ευρώπη. Οι περισσότεροι εξ αυτών, το 41%, δηλαδή 184.000 Φιλανδοί, προτίμησαν την Ελλάδα και η συντριπτική πλειοψηφία τους επισκέφτηκε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Δεύτερος αγαπημένος προορισμός τους ήταν τα Κανάρια νησιά στην Ισπανία και τρίτος τα παράλια της Μικράς Ασίας στην Τουρκία.

Τέλος, το ενδιαφέρον για καλοκαιρινές διακοπές είναι σημαντικό για τους Φινλανδούς και από το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Tjäreborg», τον Ιανουάριο, είχε αύξηση κρατήσεων προς Ελλάδα κατά 20%, από την προηγούμενη χρονιά.