Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Η μετακίνηση του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Ν. Μανιού, από τον νομό μας, στην Α’ Αθηνών, μόνο ασχολίαστη δεν μπορεί να είναι. Σημειώνουμε δε, ότι «έπαιζε» να μην είναι σε καμία εκλογική περιφέρεια υποψήφιος. Βλέπετε είναι και εκείνα που κατά καιρούς έχουν γίνει όταν έλεγε «αν θες να σου ξαναμιλήσω ξάδελφε να πας να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ!», ή όταν πάλι στο συνέδριο αποκαλούσε «Ιμπραήμ» τον πρωθυπουργό και καλούσε τους «καραβανάδες» να τον ανατρέψουν!

- Απρόσμενη εξέλιξη υπήρχε και στη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων του Αντώνη Γάκη, που είχε ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία από πέρσι! Τελικά, ο κ. Γάκης δε συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Κυκλάδων, αλλά με τη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος έθεσε τις βάσεις για αξιοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Η υπόθεση με τις λακκούβες των δρόμων στην Πάρο, οι οποίες έγιναν θέμα του μήνα κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχω την αίσθηση ότι κανείς εκ των τριών συνδυασμών που έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους για να διεκδικήσουν τον δήμο, ότι δε θα ήθελε τελικά –εκ του αποτελέσματος- να έχει μπει στην ατζέντα. Κι αυτό διότι ο συνδυασμός του δημάρχου τη βγάζει «καθαρή» και ο τσακωμός τελικά γίνεται μεταξύ Κ. Μπιζά και Κ. Ροκονίδα, ή αυτό είναι που μένει περισσότερο στον κόσμο!

- Για να τα λέμε όλα όμως, πρέπει να γράψουμε και δυο λόγια για τον τεράστιο Μαρσέλο, που η μεταγραφή του το καλοκαίρι είχε κάνει πάταγο στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Συνήθως όταν γίνονται οι προσθήκες νέων προπονητών ή παικτών στις ομάδες το καλοκαίρι, οι κακεντρεχείς λένε: «αυτός δε θα βγάλει ούτε την παρέλαση», υπονοώντας ότι έως την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα έχει λυθεί το συμβόλαιό του. Με τον Μαρσέλο έλεγαν -ειρωνευόμενοι για τα παραπανίσια κιλά του- ότι «δε θα βγάλει ούτε την Τσικνοπέμπτη». Ο μεγάλος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής τους διέψευσε όλους αφού πρώτα έκανε Τσικνοπέμπτη στον Πειραιά και μετά λύθηκε το συμβόλαιό του!

- Εντύπωση μου προκαλεί και θα ήθελα να ξέρω πόσες φορές ακόμα, θα αλλάξει και θα επισκευαστεί η μετόπη της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού Παροικιάς. Παρουσιάστηκε και άλλος ηλεκτρονικός διαγωνισμός στο λιμενικό ταμείο για ανάδοχο.

- Θα μας τρελάνει ολότελα το υπουργείο Εσωτερικών! Το υπουργείο αποφάσισε να χρηματοδοτήσει 22 δήμους σχετικά με τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Ωραίο ακούγεται, έτσι; Η Πάρος θα χρηματοδοτηθεί με 294.386,66 ευρώ (με 21.000 ευρώ συμμετοχή του δήμου). Για τι πράγμα όμως θα πάνε ένας «σκασμός» λεφτά λέτε; Κρατείστε την αναπνοή σας. Πάνω από 300.000 ευρώ λοιπόν θα πάνε για «προμήθεια εξοπλισμού – οχήματος και δαπάνες – υπηρεσίες στείρωσης». Και δε μου λέτε κε Πέτσα; Αυτό το όχημα για να πάει να βρει στον δρόμο ένα αδέσποτο που χρήζει βοήθειας, από την Παροικιά (που έχει δύο κτηνιατρεία) στη Νάουσα (που έχει άλλο κτηνιατρείο εκεί), με πιο προσωπικό θα κινηθεί; Θέλει οδηγό το όχημα, θέλει κτηνίατρο, θέλει βοηθό. Θα μας τρελάνετε εντελώς; Εδώ δεν βγαίνουν οι βάρδιες του ΕΚΑΒ για να κινηθεί το ασθενοφόρο για ανθρώπους! Θα βρεθούν βάρδιες για να κινηθεί το «ασθενοφόρο» για τα αδέσποτα σκυλιά;

- Αίφνης μέσα στα στενάκια του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς, έχουν εμφανιστεί οδοκαθαριστές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μέχρι και πλύσιμο των δρόμων γίνεται. Αφήνω στην άκρη ότι μία λάμπα σε κολώνα άλλαξε μέσα σ’ ένα πρωινό! Πόσο μου αρέσει η προεκλογική περίοδος!