Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Σχετικά με τις εθνικές και δημοτικές εκλογές. Συμπέρασμα πρώτον: Όποιος υποτιμήσει τον Μάρκο, κακό του κεφαλιού του!

- Συμπέρασμα δεύτερο: Ο Φόρτωμας θα εκλεγεί. Οι υπόλοιποι χρειάζονται προπόνηση από τον Γιοβάνοβιτς!

- Η συγκέντρωση στην Παροικιά για την τραγωδία στα Τέμπη, απέδειξε ότι η νεολαία μόνο στον κόσμο της δεν είναι… Τεράστια η παρουσία της και δυναμική.

- Να γράψουμε και δυο καλά λόγια για το ΚΤΕΛ Πάρου. Πάντα, μα πάντα, βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματα. Για τη διαδήλωση - συγκέντρωση στην Παροικιά, για το δυστύχημα στα Τέμπη, το ΚΤΕΛ για μία ακόμα φορά μετέφερε τον κόσμο από τα χωριά δωρεάν ώστε να παρευρεθούν στη διαδήλωση.

- Στη συγκέντρωση τώρα της Παροικιάς, ο Μάρκος παρέδωσε μαθήματα για το πώς κάποιος θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Με ντρίπλες που θα της ζήλευε και ο Παλάσιος, ο Μάρκος ξεπέρασε όλα τα «μπλόκα» του κόσμου και βρέθηκε μπροστά – μπροστά με τους μαθητές. Πώς «δϊακτινίζεται» αυτός ο άνθρωπος και πώς πάντα βρίσκεται στους «προβολείς», είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο! Η επιστήμη της πολιτικής επικοινωνίας σηκώνει ψηλά τα χέρια!

- Πάντως, η ντρίμπλα του μήνα έγινε από τον μικρό Κώστα, με την παρουσία του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την υπόθεση των ανεμογεννητριών. Αυτό του ξέφυγε του Μάρκου.

- Η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Παροικιά, την περασμένη Κυριακή, είχε κόσμο, αν και κούρασε με τη διάρκειά της. Εκείνη η ερώτηση αυτογκόλ «λένε ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουμε τον Κωβαίο» να μην είχε γίνει κι όλα θα ήταν καλά. Βέβαια, ο Ρόκο απάντησε αρνητικά και με έκπληξη για την ερώτηση που έγινε, αλλά έθεσε και το ερώτημα «για να δούμε ποιοι θα είναι στον επόμενο γύρο». Και μεταξύ μας τώρα. Όποιος πει «αυτοί θα είναι στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών», είναι λάθος. Οι εκλογές αυτές θα είναι ντέρμπι και κανένα προγνωστικό δεν μπορεί να γίνει από τώρα. Αφήνω στην άκρη ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα αν μόνο αυτοί οι τρεις συνδυασμοί θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Άλλωστε κάποιοι (ονόματα δε λέμε υπολείψεις δε θίγουμε), περιμένουν πρώτα την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών για να πάρουν τις αποφάσεις τους, Και ας βάλουμε στην άκρη του μυαλού μας και κάτι άλλο. Στην τοπική κοινωνία υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της που δεν «καλύπτεται» πολιτικά από κανένα από τους υπάρχοντες δημοτικούς συνδυασμούς.

- Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου στις 14/3 το 10ο θέμα έχει τίτλο: «Λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του κάτω ορόφου του πρώην ξενώνα Νάουσας». Να πούμε: «Κάλιο αργά παρά ποτέ», ή να αρχίσουμε τη μουρμούρα για την αργοπορία και να κάνουμε κριτική ότι η συμφωνία δεν ήταν να φτάσουμε χρονικά το 2023.

- Μήπως πρέπει ο δήμος Πάρου με επίσημη ανακοίνωσή του να μας ενημερώσει τι γίνεται τελικά με το νέο λιμάνι;

- Πρώτη μούρη στο ευρωκοινοβούλιο ήταν ο Χαρίλαος! Μόνο που τους έτρεχαν στις συναντήσεις και τελικά ήταν αεροδρόμιο, ξενοδοχείο, ευρωκοινοβούλιο.  Άκου Χάρη και να ρωτάς τον «παλιό» του θέματος… Δεν πας ποτέ στις Βρυξέλλες και ειδικά προσκεκλημένος του Κόκκαλη που από το πρωί έως το βράδυ ασχολείται με τα θέματα περιβάλλοντος. Στο Στρασβούργο αγόρι μου καλό πηγαίνεις προσκεκλημένος. Θα πας μία μέρα σε συνεδρίαση και τις υπόλοιπες μέρες θα γυρίσεις τα καφέ και τα μπαράκια, και θα κάνεις βόλτες με ποταμόπλοιο στον Ρήνο! Άκου τον παλιό να μαθαίνεις!