Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο είναι φανερό, αφού τόσες πολλές ανακοινώσεις από συνδυασμούς και υποψήφιους δεν είχαμε άλλες χρονιές για την επέτειο της 25η Μαρτίου 1821. Ο Ρόκο έβαλε βέβαια μέσα στην ανακοίνωση και «πινελιές» από ταξικούς αγώνες, ενώ οι άλλοι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι την έκαναν την ανακοίνωσή τους πιο light και εύπεπτη για τους πολλούς. Μεταξύ μας τώρα, ελάχιστοι πιστεύω ότι διαβάζουν ανάλογες ανακοινώσεις.

- Πάντως για όλους όσοι διάβασαν πιο προσεκτικά τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Φωνή της Πάρου», και δε διάβασαν μόνο για την πρόθεση ψήφου (που έτσι κι αλλιώς είναι η αποτύπωση μίας στιγμής μήνες προ των εκλογών), αλλά και τα άλλα -τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία- φαίνεται ολοφάνερα ότι υπάρχει χώρος (για να μη γράψω άνοιγμα ολάκερο), για τέταρτο συνδυασμό. Και φυσικά, για μία ακόμα φορά, να επιμείνω. Θα είναι απορίας άξιο αν έως τις δημοτικές εκλογές δεν υπάρξει τελικά τέταρτος δημοτικός συνδυασμός.

- Ο Μάρκος πάντως ολημερίς και ολονυκτίως κάνει περιοδείες στους δρόμους της Παροικιάς. Βλέπετε εκεί εντοπίζει ο δήμαρχος το πρόβλημα για τον συνδυασμό του.

- Το πρόβλημα και για τους δύο υπάρχοντες κεντροδεξιούς συνδυασμούς –που λογικά είναι το φαβορί για τη νίκη- εντοπίζεται στο να μην είναι η Λαϊκή Συσπείρωση στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Γιατί, αν είναι, τότε το ζήτημα αλλάζει…

- Και φυσικά, το Γρηγοράκι, περιμένει στην άκρη για να δει πότε θα κάνει το μπάσιμο στην τοπική πολιτική ζωή. Όπως είχε δηλώσει άλλωστε πριν μερικούς μήνες θα είναι παρούσα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Τώρα, από ποια θέση, αυτό μάλλον το ξέρει μόνο η ίδια και η Γρηγορία σε παρόμοια θέματα δεν είναι προβλέψιμη. Μας υποσχέθηκε πάντως ένα κείμενο αποκλειστικό για τον «Fileleutheros.net» και νομίζω ότι θα το περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον αυτό!

- Από τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Φωνή της Πάρου», κρατάω ως ενδιαφέρον στοιχείο ένα. Αυτό που λέει ότι το 87% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική γνώμη για τον Ροκονίδα και το 75% των ψηφοφόρων της ΝΔ για τον Κωβαίο. Απ’ την άλλη πάλι το 60% των ψηφοφόρων της Πάρου, πιστεύει ότι ο κ. Κωβαίος, δε θα επανεκλεγεί δήμαρχος. Άρα πιστεύουν ότι θα εκλεγεί ο Μπιζάς; «Μύλος» με τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμπατριώτες μας.

- Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο Ρόκο είχε εμφανιστεί στην Εκατονταπυλιανή και μάλιστα στην είσοδο της εκκλησίας δίπλα από το παγκάρι. Απ ότι βλέπετε όμως από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, το θέμα τώρα πηγαίνει ακόμα πιο μακριά. Και γαρίφαλο και θρησκευτική εικόνα στο background.

- Ο Κώστας ο Μπιζάς, προσπάθησε αυτήν την εβδομάδα να μαζέψει τα αυτογκόλ που έβαλαν οι συνεργάτες του, που όμως για να λέμε την αλήθεια δεν είναι απόψεις του δημοτικού του συνδυασμού, αλλά προσωπικές τους απόψεις, που έτσι κι αλλιώς είναι σεβαστές ως απόψεις, άσχετο ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού δε συμφωνεί μαζί τους. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι χτύπημα κάτι από τη μέση για τον Μπιζά, που οι απόψεις του για το νέο λιμάνι είναι κρυστάλλινες εδώ και χρόνια και ξεκάθαρες. Αφήνω στην άκρη ότι ο Μπιζάς για αυτό το θέμα πρέπει να είναι από τους πρώτους που υπερασπίστηκαν τη μεταφορά του εμπορικού λιμένος από την Παροικιά.