Δεν πάει άλλο! | Του Δ.Μ.Μ.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που κατάλαβε ο πρωθυπουργός από την τραγωδία στα Τέμπη, είναι ότι απλά συγκρούστηκαν δύο τρένα. Αυτό πιστεύει ότι έγινε κι αυτό το υποστηρίζω από τις μετέπειτα ενέργειες που έγιναν από την κυβέρνηση. Τίποτα δεν κατάλαβε για την ασφάλεια που πρέπει να υπάρχει στις μεταφορές, τίποτα δεν κατάλαβε για τη λειτουργία των σιδηροδρόμων, τίποτα δεν κατάλαβε για τη λειτουργία του κράτος εν γένει.

Ακόμα, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που κατάλαβε η κυβέρνηση από τις συνεχείς φωνές στα νησιά μας περί της έλλειψης γιατρών και υποδομών, είναι ότι με έξι όλες και όλες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στις Κυκλάδες, έχει λυθεί το πρόβλημα! Επίσης, πιστεύει ότι το μοναδικό νοσοκομείο αξιώσεων στις Κυκλάδες (νοσοκομείο Σύρου), μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αναισθησιολόγο ή με ελλείψεις προσωπικού!

Από την άλλη η κυβέρνηση πιστεύει ότι η παροχή ύδρευσης μπορεί ουσιαστικά να ιδιωτικοποιηθεί και να ακολουθήσει ένα μοντέλο όπως π.χ. μία εταιρεία που πουλάει χαρτομάντιλα. Βλέπετε τα στελέχη των υπουργείων (που είναι σχεδόν πάντα «μεταγραφές» από ιδιωτικά Funds), λειτουργούν αποκλειστικά με γνώμονα το κέρδος και φυσικά ξέρουν πολύ καλά πώς αν υπάρχει καμία αναποδιά τη «λυπητερή» στο τέλος θα πληρώσει ο λαός. Κάτι ανάλογο που έγινε άλλωστε με τις χρηματιστηριακές «φούσκες» ή με τα ομόλογα των τραπεζών και τελικά την κρίση πλήρωσαν οι λαοί όπου Γης, από την Αμερική έως την Ασία.

Από την άλλη η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την 9,7% αύξηση του κατώτατου μισθού (τη στιγμή που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει στο 15%), αλλά αποσιωπά το γεγονός ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ (μεικτά), το φέρνει πάνω από το αφορολόγητο, κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε χαμηλο-αμειβόμενος (που προστατευόταν ως τώρα από το αφορολόγητο όριο), θα αναγκαστεί να πληρώσει στην εφορία 38,49 ευρώ γι’ αυτό.

Την ίδια στιγμή στις Κυκλάδες η ζωή είναι ανυπόφορη για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από την εφορία αφού οι μισθοί τους δηλώνονται από τον εργοδότη τους, είναι οι μόνοι που αναγκάζονται να πληρώνουν για κατοικία από τα μεγαλύτερα ποσά στην Ελλάδα, είναι οι μόνοι που έχουν τα ακριβότερα μεταφορικά στη χώρα και είναι οι μόνοι που έχουν τις χειρότερες υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν στους πολίτες. Από μία απλή γέννα μίας μητέρα, έως μία απλή ιατρική εξέταση.

Επιτέλους, δεν πάει άλλο!

Δ.Μ.Μ.