Ιστορίες Παριανής τρέλας | Του Θ. Μαρινόπουλου

Ένα ωραίο πρωινό, ξύπνησαν οι Παροικιώτες και είδαν τους δρόμους στρωμένους με καλώδια. «Όπα, ξεκίνησαν οι μελέτες για το κυκλοφοριακό», είπαν μ’ ένα στόμα.

Τι είχε συμβεί; Αυθαίρετα μία εταιρεία (με ποιού την ανοχή άραγε;) έκανε τις δικές της μετρήσεις, για τους δικούς της λόγους. Μάλιστα!

Τι έκανε ο Δήμος και η αρμόδια υπηρεσία; Τους έστειλε ένα σημείωμα που τους έλεγε να τα βγάλουν. Ούτε πρόστιμο, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ξανά μάλιστα!

Στο… καπάκι κι αφού βγαίνουν τα πρώτα καλώδια, εμφανίζονται τα δεύτερα τα «επίσημα». Τι έγινε ρε παιδιά κι άλλη εταιρεία, αναρωτήθηκαν οι ιθαγενείς. Όχι, θα κάνουμε ΣΒΑΚ! Τι είναι τούτο, ματαναρωτήθηκαν οι ιθαγενείς.

Σ.Β.Α.Κ. -σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας- είπε ο Δήμαρχος και φούσκωσε από περηφάνια. Πω, πω, καλό ακούγεται. Τρίτη φορά… μάλιστα!

Πετάχτηκε κι ο μπάρμπα τάδε και τους είπε: «Εδώ δεν είστε ικανοί να κάνετε δέκα μέτρα πεζοδρόμιο στο περιφερειακό και θέλετε και Σβαμπ»… Παοκτζής ήταν ο μπάρμπας. Εννοούσε πως άμα ξαναπάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, τότε θα δείτε ΣΒΑΚ!

Να ετοιμαζόμαστε βέβαια οσονούπω για παρουσιάσεις, φωτογραφίσεις, μελέτες, μακέτες, μερεμέτια, σανό και όλα τα συμπαρομαρτούντα!

Αθανάσιος Μαρινόπουλος

ΥΓ: Και για να μην στεναχωριούνται οι ομοϊδεάτες μου, τους διαβεβαιώνω ότι πρώτα θα πάρουμε πρωτάθλημα και μετά θα ολοκληρωθεί το Σ.Β.Α.Κ.-