Η Γ' δημοτικού σχολείου του 2ου δημοτικού σχολείου Παροικιάς γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, οι μαθητές-τριες της Γ’ τάξης με τη δασκάλα τους, Κρυσταλλία Κυρίτση, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η τάξη μετατράπηκε σε εστιατόριο βιβλιο-γευσίας. Τα θρανία καλύφθηκαν με πολύχρωμα τραπεζομάντηλα, χαρούμενες μελωδίες πιάνου και ψιθύρων μπλέχτηκαν δημιουργικά στον αέρα και την τάξη μας γέμισαν μυρωδιές φρέσκων ποπ κορν-παροιμιών τα οποία σερβίρονταν ως ορεκτικά, καθώς και καλοψημένων ιστοριών, οι οποίες σερβίρονταν ως κυρίως γεύμα.

Οι μαθητές-μαθήτριες πέρασαν κυκλικά από όλα τα τραπέζια βιβλιο-γευσίας, σε καθένα από τα οποία υπήρχε ειδικό μενού δύο ιστοριών. Χορτασμένοι από τις πολλές ιστορίες που γευτήκαμε, αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση ώστε να μεταφέρουμε το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και στα υπόλοιπα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Με ένα βιβλίο στο ένα χέρι και με ένα πανό στο άλλο, σκορπιστήκαν στον διάδρομο του σχολείου μας και περάσαμε την ώρα του διαλείμματος διαβάζοντας σιωπηλά. Μερικές-οί από ήταν ντυμένες-οι ως οι αγαπημένες-οι ηρωίδες και ήρωες παιδικών παραμυθιών.