Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Νταξ’ τώρα. Χθες, ήταν η μέρα του Μπιζά. Η αίθουσα του ΕΠΑΛ γέμισε, ενώ πολλοί που δε χώρεσαν μέσα κάθισαν στο προαύλιο. Ξεκινάμε λοιπόν λέγοντας ότι ο Μπιζάς και η ομάδα του πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την προσέλευση.

- Ικανοποιημένοι βέβαια δεν πρέπει να είναι όλοι οι ακροατές της συγκέντρωσης αφού αναγκάστηκαν να ακούσουν πολλούς μονολόγους απ’ όλους όσοι προλόγισαν τον Μπιζά, ενώ έκαναν ΜΠΑΜ κάποια πράγματα που ακούστηκαν ειδικά για ορισμένους που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για κάποιους άλλους, ενώ είναι γνωστό ότι στο παρελθόν τους υπέσκαψαν. Τες πα…

- Ο Μπιζάς πάντως ήταν απρόσμενα καλός και γενικά είχε μία πολύ καλή παρουσία, η οποία προσμετρήθηκε στα θετικά. Έδειξε άνετος στο βήμα και ο λόγος του ήταν μεστός κι αυτός που ήθελε να ακούσει ο κόσμος που πήγε στη συγκέντρωση. Ήταν προσεκτικότατος σ’ αυτά που είπε και ιδιαίτερα στους όρους που χρησιμοποίησε για να τους περιγράψει. Για την υγεία π.χ. είπε για νέα σύγχρονη υγειονομική μονάδα με πλήρη Οργανισμό γιατρών, και δε μίλησε αόριστα για νοσοκομεία. Στον τομέα για την υγεία ήταν προσεκτικότατος, δε χάιδεψε αυτιά και μίλησε για πράγματα που μπορούν να γίνουν. Μίλησε ακόμα και για το ξεχασμένο για πολλούς θέμα (βλ.: ασθενοφόρο αεροσκάφος του Βελεντζείου Ιδρύματος) κι αυτό χαροποίησε, διότι ορισμένοι έχουν λησμονήσει ένα πραγματικό εργαλείο στον τομέα διακομιδής των ασθενών από την Πάρο.

- Ο Μπιζάς προσπάθησε να μην έχει τοξικότητα στην ομιλία του και απέφυγε να κάνει αρνητικές αναφορές στη σημερινή δημοτική Αρχή, ενώ δεν ανέφερε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το όνομα του δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου. Βέβαια, παρουσιάζοντας τα 11 σημεία (άξονες όπως τους ονόμασε) του προγράμματός του, «έσφαξε» με το βαμβάκι τη δημοτική Αρχή στον τομέα του αθλητισμού στο νησί και θύμισε το κλειστό γυμναστήριο στην Παροικιά και τους αθλητικούς χώρους στη Νάουσα.

- Αρκετό ενδιαφέρον είχε και ο άξονας για τον τουρισμό για τον οποίον ο επικεφαλής του συνδυασμού (σιδηρόδρομου στο όνομα, μα ποιος το πρότεινε;), έκανε κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες προτάσεις για ουσιαστικά αυτόνομο Οργανισμό προώθησης του brand name Πάρος.

- Από τα ωραία πάντως της χθεσινής συγκέντρωσης ήταν και το ατελείωτο σουλάτσο ορισμένων νέων (προφανώς υποψήφιων με τον συνδυασμό «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα»), οι οποίοι έκαναν ατελείωτους δρόμους αλά Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, για να τους δει ο κόσμος!

- Το άλλο ωραίο χθες, έγινε στη Μάρπησσα, όπου επανεμφανίστηκε με ηγετικό ρόλο ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πάλαι ποτέ πολιτευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Παπαμανώλης. Εμένα αυτό μου μυρίζει περιφερειακές εκλογές... Δε βαριέσαι, όλα γίνονται. Εδώ αντέξαμε το πρωτάθλημα της ΑΕΚ και τις 20 μονάδες στο κεφάλι από τη Νέα Δημοκρατία, συν τα καλαμαράκια που έκαψα στο τηγάνι! Αφήνω στην άκρη ότι μπροστά μας έχουμε και πιθανολογούμενο τελικό Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα του μπάσκετ. Μιλάμε ότι με τίποτα δε μας πάει αυτός ο Μάιος. Κάθε μέρα και μια ήττα.

- Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα, είναι ότι στη συγκέντρωση του Μπιζά είδα και πολύ κόσμο, που λογικά δε θα τον ψηφίσει. Άρα Μάρκο μου (για να έρθω και σ’ εσένα, και να δεις ότι δε σε ξεχνάω), αυτό τώρα καλό είναι, ή όχι. Θα σου πω λοιπόν ότι έχει δύο αναγνώσεις το θέμα. Η μία είναι προφανώς η δική σου. Ότι δηλαδή, ο Μπιζάς, γέμισε το ΕΠΑΛ, γιατί απλά πήγε ο κόσμος να ακούσει το τι θα πει. Ναι, αλλά υπάρχει κι άλλη ανάγνωση Μάρκο μου; Μήπως δηλαδή όλοι αυτοί –που θεωρητικά δε θα τον ψηφίσουν- «ψήνονται» για μεταγραφή; Κι εγώ σίγουρο τον έχω τον Κουρμπέλη ότι δε θα φύγει. Όρκο όμως με ένα εκατομμύριο ευρώ που του δίνουν μισθό οι Τούρκοι τον χρόνο, δεν μπορώ να πάρω!