Συναντήσεις του κόμματος «ΝΙΚΗ» στην Πάρο

Το κόμμα «ΝΙΚΗ» (πλήρης ονομασία: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα – ΝΙΚΗ), που αποτέλεσε την έκπληξη των εκλογών και για λίγες ψήφους έμεινε εκτός βουλής στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2023, καθώς καταμετρήθηκε ως έκτη πολιτική δύναμη με ποσοστό 2,92%, είναι φανερό ότι κάνει αγώνα προκειμένου να εισέλθει στη βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Χθες, φίλοι του κόμματος στην Πάρο, έκαναν συναντήσεις προκειμένου να δουν πως θα βοηθήσουν στην εκλογική αναμέτρηση, καθώς –σύμφωνα με εκείνους- παρουσιάστηκε έλλειψη ψηφοδελτίων του κόμματος σε εκλογικά τμήματα.

Σημειώνουμε ότι η «ΝΙΚΗ» στις Κυκλάδες έλαβε 1.652 ψήφους (2,24%), ενώ στην Πάρο έλαβε 196 ψήφους (2,60%) και στην Αντίπαρο 12 ψήφους (1,48%).

Τέλος, το κόμμα «ΝΙΚΗ», κινείται στον συντηρητικό χώρο και δίνει έμφαση στις ορθόδοξες χριστιανικές παραδόσεις, ενώ φέρεται να δέχεται στήριξη από μονές του Αγίου Όρους και Ορθόδοξες αδελφότητες. Ιδρύθηκε από τον θεολόγο εκπαιδευτικό, Δημήτριο Νατσιό, το 2019. Τα υψηλότερα ποσοστά της καταγράφει κυρίως στη βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πιερία (7,46%), στην Πέλλα (6,13%), στη Θεσσαλονίκη (5,63%) και στη Χαλκιδική (5,39%).