Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Να σηκωθείς και να παλέψεις | Της Κ. Γιαννακά

O Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το μήνυμα των εκλογών της 21ης Μάη. Οδυνηρό το αποτέλεσμα, πολλές οι αιτίες, μια όμως η λαϊκή εντολή: «να σηκωθείς και να παλέψεις».

Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα μας για όλα όσα διεκδικούμε, για όσα ονειρευόμαστε. Βαδίζουμε στις εκλογές του Ιουνίου με αποφασιστικότητα και τόλμη, για την ανατροπή, για να εμποδίσουμε την κυριαρχία και την εδραίωση του ηγεμονικού καθεστώτος Μητσοτάκη, για την ίδια τη Δημοκρατία, για να προστατεύσουμε τις λαϊκές κατακτήσεις. Για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους.

Τα προβλήματα όμως είναι εδώ και είναι εκρηκτικά, στην Κω, στην Πύλο, παντού. Είναι στη Σύρο, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Εισαγγελέα, διεκδικώντας την εφαρμογή των νόμων και τις ελάχιστες των προϋποθέσεων για τη δυνατότητα λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου.

Τα δημόσια αγαθά, πυλώνες της ανθρώπινης ζωής,  κοστολογούνται με βάση το κέρδος, η υγεία, η παιδεία, το νερό, η ενέργεια, το  περιβάλλον, ο πολιτισμός.

Ο αγώνας πλέον είναι αγώνας ύπαρξης, επιβίωσης. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο, ούτε το Σύνταγμα, ούτε οι λαϊκές κατακτήσεις. Ένας ανεξέλεγκτος ηγεμόνας ελλοχεύει πίσω από τη μαύρη προπαγάνδα, που τον έχει δημιουργήσει.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι. Πολύ περισσότερο εμείς οι νησιώτες, που ζούμε ήδη την οπισθοδρόμηση, με το μεταφορικό ισοδύναμο σε διάλυση και ακύρωση, με τις δομές υγείας των νησιών σε κατάρρευση, με κενές τις θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την εκμετάλλευση να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Οι γιατροί, οι δάσκαλοι, οι υπάλληλοι αποφεύγουν τα νησιά, ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας οδηγείται σε εξαφάνιση, ο τουρισμός παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, η ίδια η ζωή των κατοίκων υποβαθμίζεται ραγδαία.

Θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Ο αγώνας μας είναι πλέον αγώνας ζωής, αγώνας για δικαιώματα, αγώνας για να μη γίνουν και πάλι τα νησιά μας δυσπρόσιτες περιοχές, άγονη γραμμή και ξεχασμένη Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με το κυβερνητικό του πρόγραμμα, κοστολογημένο, ρεαλιστικό, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, δημιούργημα γόνιμου διαλόγου με την κοινωνία, προσαρμοσμένο στις βασικές ανάγκες της, στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, όπως της νησιωτικής Ελλάδας, με προτεραιότητα στα θέματα της υγείας, της υγιούς ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, της ποιότητας της ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος, δίνει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, των λαϊκών στρωμάτων, των επαγγελματιών, της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένει η Προοδευτική δύναμη του τόπου, που εγγυάται τη δημοκρατική πορεία της χώρας μας, την προστασία των δημόσιων αγαθών, των δημοκρατικών θεσμών, των λαϊκών ελευθεριών και κατακτήσεων.

Με τον αγώνα μας, τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι μας, κάθε προοδευτικός πολίτης, στις εκλογές του Ιούνη μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε την ανατροπή όλοι μαζί.

«Για όλους αυτούς που συνεχίζουν να ονειρεύονται,

εμείς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

το ΜΑΖΊ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Κατερίνα Γιαννακά

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Κυκλάδες