Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Έτσι, για την ιστορία και μόνο. Σουβλάκι στην Παροικιά (τίγκα στην πατάτα λες και παραγγείλαμε «μία τηγανητές πατάτες», υπόψη ότι είχαμε πει «μόνο ντομάτα μέσα»), και με εξαφάνιση του χοιρινού γύρου… 3,90 ευρώ! Ακόμα, κεράσια στην τιμή μίας φιάλης ουίσκι και πατάτες εισαγωγής στο σούπερ μάρκετ στα 1,78 ευρώ! Ε, κυριολεκτικά νιώθω ευρωπαίος. Ούτε στο Παρίσι και Βερολίνο παρόμοιες τιμές.

- Τέσσερις έδρες η ΝΔ στις Κυκλάδες, αλλά ούτε ένας σε θέση υπουργού η υφυπουργού. Ή κάτι παραπάνω ξέρει από εμάς ο Μητσοτάκης, ή οι βουλευτές που βγάζουμε στον Νομό, είναι μόνο για ψηφοθηρία.

- Να συμπληρώσουμε και κάτι άλλο για τις τέσσερις έδρες της ΝΔ στις Κυκλάδες. Μήπως η Πάρος έχασε μοναδική ευκαιρία να εκλέξει βουλευτή από τον τόπο μας και τελικά έχουν δικό τους βουλευτή η Μύκονος, η Τήνος ή η Σαντορίνη;

- Το πλέον εντυπωσιακό σε κάθε εθνικές εκλογές στην Πάρο είναι οι τέσσερις ψήφοι που λαμβάνει πάντα το ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ). Το ακόμα όμως πιο εντυπωσιακό είναι ότι ενώ όλα τα κόμματα (φυσικό ήταν) παρουσίασαν μείωση σε αριθμό ψήφων, υπήρχε ένα κόμμα που τριπλασίασε σε ψήφους τη δύναμή του σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου. Ήταν το ΚΚΕ (μ-λ) που από τους 7 ψήφους στην Πάρο τον Μάιο, ανέβηκε στους 21 ψήφους τον Ιούνιο!

- Τιμή και δόξα στον έναν και μοναδικό ψηφοφόρο της Ένωσης Κεντρώων στην Αντίπαρο! Υποκλινόμαστε στο κουράγιο του και το πιστεύω του.

- Από τον Σεπτέμβριο, αν δεν έχουμε εκπαιδευτικούς στις αίθουσες λόγω μη εύρεσης κατοικίας από την πλευρά τους, μπορούμε άνετα να βάλουμε στις αίθουσας τιμοκαταλόγους Airbnb για να διδαχτούν οι μαθητές. Τι, όχι;

- Λόγω των εθνικών εκλογών μείναμε κάπως πίσω με τις δημοτικές εκλογές. Το ωραίο είναι ότι έως το τέλος του Αυγούστου πρέπει οι συνδυασμοί να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Άρα ο καιρός που μένει –και εν μέσω θέρους- είναι λίγος και ειδικά στην πολιτική που ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός.

- Τώρα, σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που έχουν παρουσιαστεί από τους κ.κ. Κωβαίο και Μπιζά, δεν μπορούμε να πούμε ότι μεταξύ αυτών είναι κάποια που έχουν εντυπωσιάσει, με την έννοια ότι δεν έχουμε δει εκπλήξεις. Σχεδόν όλοι –για τους δικούς τους λόγους- ήταν αναμενόμενοι ότι θα στηρίξουν τον ένα ή άλλο υποψήφιο δήμαρχο.

- Η άλλη αλήθεια είναι ότι ορισμένα νέα ονόματα που παρουσίασε ο Μάρκος έκαναν μία σχετική αίσθηση, αλλά κανείς δεν παίρνει όρκο ότι θα φέρουν και παραπάνω ψήφους στον συνδυασμό του. Λίγο πολύ σχετίζονται με αποφάσεις που δεν επιθυμεί ο επαγγελματικός κλάδος που ανήκουν και ο συνδυασμός Μπιζά επιθυμεί να υπάρχει εκεί μία άλλη ευταξία.

- Από την άλλη (στην πλευρά Κ. Μπιζά), η σχεδόν καθημερινή δημοσίευση των ονομάτων που ανακοινώνονται, δεν έχει καμία σχέση με τα ονόματα που έχουν ακουστεί και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Δηλαδή, υπάρχουν ονόματα στην πλευρά Μπιζά που τα κρατάει στη φαρέτρα του προκειμένου να προκαλέσουν συζητήσεις.

- Η στόχευση του Μάρκου προς ώρας είναι σαφές ότι περιλαμβάνει ονόματα από συντεχνιακούς κλάδους. Εδώ είναι πιθανόν να υπάρξει ένα πρόβλημα διότι στο τέλος μπορεί να υπάρξει στόχευση του Μπιζά ότι συγκεκριμένοι επαγγελματίες δεν επιθυμούν αλλαγές στην Πάρο.

- Η στόχευση του Μπιζά προς ώρας είναι νέα άτομα που επιζητούν μετά επιτάσεως αλλαγές στην Πάρο. Εδώ όμως παρουσιάζεται ένα άλλο πρόβλημα. Πολλοί εξ αυτών είναι ολοφάνερο ότι κινούνται στον ίδιον ακριβώς χώρο. Δηλαδή, ουσιαστικά βρίσκονται μέσα σε μία «οικογένεια» που ο ένας θα ζητήσει ψήφο από τον άλλον.

- Ο Μάρκος είναι φανερό ότι θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του και κάποια ακόμα ονόματα από τον επιχειρηματικό κλάδο (αυτόν που είναι στους πιο top οικονομικά). Αυτό πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να διεισδύσει σε μεγαλύτερους επαγγελματικούς χώρους. Υπάρχει λογική σε αυτό.

- Από την άλλη ο Κώστας, βρίσκεται σε συζητήσεις με μερικά ονόματα που πιστεύει ότι θα κάνουν τη διαφορά. Ειδικά ένα όνομα είναι από εκείνα που μπορούν από μόνα τους να αλλάξουν τις δυνάμεις στον τοπικό πολιτικό χάρτη. Αν ο Μπιζάς καταφέρει και κάνει deal με αυτό το πρόσωπο, τότε πολλά αλλάζουν κατά την προεκλογική περίοδο, και θα είναι η είδηση «έκπληξη» των υποψηφιοτήτων στον συνδυασμό του.