Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

Κάτι μου λέει ότι ο δήμαρχος, κάποιον ακούει σοβαρά τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου κι αυτός (ο κάποιος…), τον παίρνει στον λαιμό του! Αφήνω στην άκρη ότι η διακριτική βοήθεια που του παρέχει κατά καιρούς ο Ηλίας, έχει «αδυνατήσει» το τελευταίο διάστημα και όλα αυτά γράφουν αρνητικά στο κοντέρ της προεκλογικής κίνησης…

- Κι ας πούμε κ. δήμαρχε, ότι κατανοώ απόλυτα το χθεσινοβραδινό σας δελτίο Τύπου για τους κέδρους στον Μώλο, γιατί κάτι έπρεπε να απαντήσετε και εσείς. Όμως, το να γράφει το δελτίο Τύπου ότι ο Μπιζάς έκανε κίνηση προς τη Διεύθυνση Δασών μόλις στις 24 Ιουλίου, είναι άδικο, καθώς ξεκίνησε τη διερεύνηση του θέματος από τις 2 Απριλίου 2023 και ο πρώτος έκτακτος μερικός περιβαλλοντικός έλεγχος, έγινε στις 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, μετά την επιστολή Μπιζά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Άλλωστε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ γράφετε στο δελτίο Τύπου του συνδυασμού ότι από πλευράς δήμου Πάρου η πρώτη κίνηση –εκ μέρους σας- έγινε στις 13 Απριλίου 2023 και έγγραφο προς τη διεύθυνση δασών στείλατε μόλις στις 10 Ιουλίου! Κάτι δε μου κολλάει με τις ημερομηνίες στην όλη υπόθεση έτσι όπως την παρουσιάσατε…

- Και μιας οι φωτιές στα νησιά τις τελευταίες ημέρες είναι στο φόρτε τους μήπως θα μπορούσε να μας απαντήσει κάποιος -με επίσημη ιδιότητα- τι γίνεται με εκείνη την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, στις 9 Μαΐου 2023, που έλεγε για: «τη μετατροπή του κτήματος «Ζευλάκι» σε μια τεράστια ανεξέλεγκτη χωματερή». Τι γίνεται μ’ αυτήν την υπόθεση; Παραμένει ίδια η κατάσταση εκεί; Ακόμα, η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ζητήσει ενημέρωση για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών και δημοτικών κτιρίων του νησιού. Σ’ αυτό το ζήτημα έχουμε κάποια εξέλιξη;

- Είμαι περίεργος να δω τώρα, με τόσες φωτιές και παρανομίες σε περιβαλλοντικά ζητήματα, αν ζητήσω την επανασύσταση της Αγροφυλακής (που έπρεπε να γίνει χθες), θα ακουστώ αναχρονιστικός και παλαιομοδίτικος.

- Χθες, το βράδυ, το πρόγραμμα είχε Παναθηναϊκό! Και Τζούρισιτς θαυμάσαμε, και είδαμε ότι έλειπε μία τέτοια παικτούρα από την πράσινη ομάδα, και Γεντβάι είδαμε, και επιτέλους, θα έχουμε ακόμα ένα σέντερ μπακ επιπέδου, και δε θα βγάλουμε όλη τη χρονιά μόνο με τους δύο (Σένκεφελντ και Μάγκνουσον), και Βιλένα είδαμε, και κάτι μας λέει ότι ο διεθνής ολλανδός θα μας κάνει γρήγορα να ξεχάσουμε τον Κουρμπέλη (αν αγωνιστεί σαν αμυντικός χαφ). Βέβαια αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Χουάνκαρ, αν και σε προσωπικό επίπεδο εκεί που ξεδώσαμε ήταν όταν μπήκε στα τελευταία 12 λεπτά ο Ιωαννίδης και πέτυχε, και το γκολ με το χτύπημα πέναλτι.

- Α, να μην ξεχάσω και τον Λούη, που όταν πήγα στο φαρμακείο, με ρώταγε αν τα φάρμακα που παίρνω είναι σε κίτρινο κουτί… Ο Λούης, που έχει γίνει σαν φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Τα πάντα γι’ αυτόν έχουν μπλε ή κίτρινο χρώμα!

- Στη Μύκονο κι αφού έφτασε στα έσχατα παραβατικότητας, πολύ σωστά εγκαταστάθηκε εκεί εισαγγελέας, και απ’ ότι βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στο νησί γίνεται σοβαρή προσπάθεια να παταχθεί η ανομία. Μόνο που… Στο αεροδρόμιό τους (που το ελέγχει η Fraport), μπήκαν διόδια για την είσοδο στον πέριξ χώρο. Μια κάρτα εισόδου κοστίζει 124 ευρώ, ενώ απαιτείται εγγύηση 500 ευρώ. Οι μπάρες δίνουν την δυνατότητα 10λεπτης δωρεάν παραμονής, ενώ για περισσότερο χρόνο υπάρχει χρέωση 1 ευρώ ανά λεπτό. Αποτέλεσμα είναι να μην μπαίνει κανείς, να μην υπάρχουν ούτε δρομολόγια του ΚΤΕΛ και γενικά να υπάρχει ένα μπάχαλο στους γύρω χώρους που πηγαίνουν π.χ. τα ταξί να σταθμεύσουν ή τα λεωφορεία ή τα μίνι βαν, ενώ δε συζητώ καν για ιδιωτικά αυτοκίνητα, που πηγαίνουν να παραλάβουν συγγενείς ή φίλους. Οι δε επιβάτες που αποβιβάζονται, βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, βλέπουν την απόλυτη ερήμωση.

- Στην περίπτωση των ανεμογεννητριών, ο κ. Κωβαίος, έδρασε έξυπνα. Δημιούργησε την Επιτροπή κατά τη μη εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, κλπ. Επειδή όμως, όπως σας έγραψα και στην αρχή της παραπολιτικής μας στήλης, κάποιον ακούει σοβαρά τις τελευταίες ημέρες κι αυτός ο κάποιος τον παίρνει στον λαιμό του, άκου κι αυτό κ. δήμαρχε. Αν ήμουν στη θέση σου, την περασμένη Κυριακή, στη διαμαρτυρία των πολιτών για ελεύθερες παραλίες, θα έτρεχα πρώτος-πρώτος! Τι πρόβλημα έχεις; Εκεί, με τον λαό μαζί, που έτσι κι αλλιώς έχει δίκιο στο θέμα. Ειδικά για τη Μικρή Σάντα Μαρία, το δημοτικό συμβούλιο δεν έδωσε σε κανέναν άδεια. Αυθαίρετα οι επαγγελματίες κατέλαβαν τον χώρο. Αντί λοιπόν να είσαι εσύ μπροστάρης (είδες ότι σου δίνω ιδέες), οι «δικοί» σου τι έκαναν με κάποιους άλλους «δικούς» σου; Είτε «εξαφάνισαν» τις κινητοποιήσεις, είτε τις κατηγόρησαν! Τόσο μυαλό! Μάρκο, μάζεψέ τους!

- Τέλος, για να δεις αγαπητέ μου δήμαρχε, ότι δεν έχω «κολλήματα» με τις υποψηφιότητες και την προεκλογική περίοδο, σου προτείνω, μιας και το θέμα το ανέδειξαν και Μέσα πανελλήνιας κυκλοφορίας, εσύ να «αρπάξεις» την ευκαιρία και να βγεις παντού ζητώντας την άμεση κινητοποίηση των Αρχών και της Εισαγγελίας, που έπρεπε ήδη να έχει επέμβει. Εγώ, θα πανηγυρίζω μαζί σου, σαν να έβαζε πάλι γκολ ο Φώταρος ο Ιωαννίδης! Όχι σαν τον Γιοβάνοβιτς που πανηγυρίζει με υψωμένο τον αντίχειρα, λες και παρακολουθεί αγώνα κρίκετ!