Ο Παντελής Τζανακόπουλος, υποψήφιος με τον Κώστα Μπιζά

Την υποψηφιότητα του Παντελή Τζανακόπουλου, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Τζανακόπουλος, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα" κ. Κώστα Μπιζά να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και να συνεισφέρω στον αγώνα για μια πραγματική αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Πάρου.

Με τον Κώστα Μπιζά συμπορευτήκαμε για δυο θητείες ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου από το 2010 έως το 2019. Αν και ανήκαμε σε διαφορετικές περιφερειακές παρατάξεις, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που πάντοτε αποσκοπούσε στην προώθηση – επίλυση των γενικότερων προβλημάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου  αλλά και των ειδικότερων προβλημάτων της Πάρου και Αντιπάρου.

Μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία και συμπόρευση διέκρινα το ήθος, τον πολιτικό πολιτισμό, την ευρεία γνώση των θεμάτων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αγωνιστικότητα, την στοχοπροσήλωση του στην επίλυση θεμάτων, στη μεθοδικότητα και στην ικανότητα ιεράρχησης αναγκών μέσα σε ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προσεγγίσεων.

 Η αναγκαιότητα δημιουργίας μιας νέας ανεξάρτητης, πολυσυλλεκτικής Δημοτικής Παράταξης η οποία θα φέρει ένα νέο ύφος και αποτελεσματικότητα στη Διοίκηση του Δήμου Πάρου υπήρξε αντικείμενο πολύ πρώιμων συζητήσεων. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Παράταξης, τόσων νέων συμπολιτών μας αλλά και έμπειρων αυτοδιοικητικών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα αλλά κυρίως με αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου, αποτελεί από μόνη της ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα.

Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος, η ανεπάρκεια και έλλειψη υποδομών, η έλλειψη οράματος για το μέλλον του Νησιού μας, θα αντιμετωπισθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Δημοτική μας Παράταξη με επικεφαλής τον Κώστα Μπιζά.

Καλό αγώνα».                                           

Βιογραφικό

-Ο Παντελής Τζανακόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Πρόδρομος Πάρου το 1947.

-Είναι πτυχιούχος Ανωτάτης Εμπορικής (ΑΣΟΕΕ) όπου σπούδασε οικονομικές και Εμπορικές Επιστήμες.

-Το 1970 κατετάγη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) ως Δόκιμος Σημαιοφόρος Οικονομικός.

-Μετά την αποφοίτηση του υπηρέτησε σε πλοία και Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν) ως Επιτελής και Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και Εφοδιασμού.

- Ως Ανώτατος Αξιωματικός  διετέλεσε Διευθυντής Οικονομικής Επιθεώρησης του ΠΝ και Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.    

-Είναι απόφοιτος της Σχολής Επιτελών Εθνικής Άμυνας.

-Το 2006 αποστρατεύτηκε ως Αντιναύαρχος ε.α.

-Κατά τη μακρόχρονη και ευδόκιμη υπηρεσία του στο ΠΝ τιμήθηκε με διακρίσεις και παράσημα.

-Το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και ανέλαβε καθήκοντα  Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και Επάρχου Πάρου Αντιπάρου.

-Το 2014 επανεξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και από το 2017 μέχρι το τέλος της θητείας του το 2019 ήταν Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου.

-Την περίοδο 2015 έως 2019 ήταν μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων

-Είναι παντρεμένος με τη Μαρουσώ το γένος Γερασίμου Μαύρη και πατέρας δύο θυγατέρων.