Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Καλά να πάθω, καλά να πάθω! Τον «έφαγα» τον άνθρωπο, τον Νότη Μηταράκη. Λες και σκοπός της ζωής μου ήταν να αναδεικνύω καθημερινά τις «πατάτες» που έκανε και σαν να μη συνέβαινε τίποτα εξακολουθούσε να ήταν υπουργός. Στο τέλος, τον «τσίμπησαν» από αυτό που κάνει όλη η κυβέρνηση επί χρόνια! Δηλαδή, διακοπές! Και τελικά, μετά από δεκάδες καραμπόλες ποιος υπουργοποιήθηκε; Ο Βρούτσης κυρίες και κύριοι, ο οποίος μάλιστα τον «κάρφωσαν» ότι είναι και Αεκτζής! Βρε τίποτα καλό μ’ αυτόν τον άνθρωπο; Καλά να πάθω, καλά να πάθω! Μια χαρά ήταν ο Μηταράκης. Έλεγε και εκείνες τις ιστορίες του για την έφιππη αστυνομία.

- Με τις συνεχείς καραμπόλες με την υπουργοποίηση Βρούτση, εις εξ αυτών που κερδίζουν είναι κι ο Μάρκος (ο γνωστός ντε!). Έ, μη θέλετε όλα να τα κάνω και «νιανιά». Μεγάλα παιδιά είσαστε.

- Δεν ξέρω αν είναι κεντροαριστεροί ή σκέτο αριστεροί, ή σκέτο κεντρώοι, ή σκέτο κουλτουριάρηδες κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. (που σου που μπλέξαμε), αλλά ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

- Στις 10 Σεπτεμβρίου πάντως που είναι οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο πρόεδρο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας…

- Αφήνω στην άκρη κάποιους άλλους σοβαρούς (και «επαναστάτες») του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο και τις υποψηφιότητές τους…

- Τόσο ο Νικηφόρος Παπανικόλας από το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Χρύσα Καραγιάννη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλές υποψηφιότητες για την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου. Να μην πω ότι ίσως είναι από τις καλύτερες που παρουσίασαν τα δύο κόμματα τα τελευταία χρόνια. Μόνο που και οι δύο κατεβαίνουν να διεκδικήσουν το χρίσμα του περιφερειάρχη σε μία εποχή που η ΝΔ και Λόττο να γράψει θα το πιάσει! Είναι σαν αυτό που έλεγε ο Λίνεκερ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι όπου 22 παίκτες κλωτσάνε μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί!».

- Μάρκο, άκου. Η ιστορία με τις παραλίες έχει μόνο έναν χαμένο. Τον συνδυασμό σου!

- Προεκλογικά τώρα. Ο Μάρκος σε όλες τις ανακοινώσεις υποψηφίων συμβούλων φωτογραφίζεται και ο ίδιος μαζί τους. Ο μεγάλος Κώστας ακολούθησε άλλη πεπατημένη. Μία φωτογραφία μαζί τους και μία φωτογραφία μόνοι τους οι υποψήφιοι. Ο μικρός πάλι Κώστας, αν και είναι νεότερος ηλικιακά, και πιο «φρέσκος» από τους άλλους δύο, δίνει στη δημοσιότητα μόνο τα πρόσωπα των υποψήφιων του! Εγώ πάλι έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχουν στο διαδίκτυο περισσότερες φωτογραφίες του Μάρκου, παρά της Βουγιουκλάκη.

- Από φαντασία οι συνδυασμοί στην Πάρο «βαθμολογούνται διά της μονάδας» που έλεγε και ένας μαθηματικός μου στο σχολείο. Ονόματα συνδυασμών πιο μεγάλα και από το «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν», και από σήματα άστα να πάνε! Αφήνω στην άκρη το τελευταίο που λάνσαρε ο Ροκονίδας. Σαν εκείνες τις πολύχρωμες σημαίες Αφρικανικών κρατών που βλέπουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ήθελε να χωρέσει τα πάντα μέσα σ’ ένα λογότυπο.

- Πάντως ορισμένοι υποψήφιοι που παρουσιάζονται από τους δημοτικούς συνδυασμούς της Πάρου είναι σχεδόν άγνωστοι ή μόνο δική μου εντύπωση είναι;

- Μ’ άφησε στον τόπο η ανακοίνωση συγχαρητηρίων του Μάρκου για την εθνική ομάδα πόλο! Αν υποψιαστώ ότι ο δήμαρχος είναι γνώστης και της υδατοσφαίρισης θα κρεμάσω τα αθλητικά μου κασκόλ!

- Και το καλυτερότερο του κ. δημάρχου το άφησα για το τέλος. Για να δικαιολογήσει λοιπόν την απρέπεια κατά του αείμνηστου Βλαχογιάννη για την ανακατασκευή των μύλων στην Παροικιά, δικαιολογήθηκε την επόμενη ημέρα ότι αυτό έγινε από τυπογραφικό λάθος! Μόνο που ό,τι ειπώθηκε για τους μύλους και το ότι έγιναν επί δημαρχίας του δεν γράφτηκαν πουθενά, αλλά είναι δήλωση του ίδιου σε κάμερα! Τυπογραφικό λάθος σε δήλωση στον φακό δεν υπάρχει!