Η Ιφ. Χατζηγεωργίου για τις ανακρίβειες στο Δ.Τ. του δημάρχου Πάρου

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ειδήσεις πολλές φορές κατασκευάζονται ή αλλοιώνονται για να υπηρετήσουν σκοπούς, ιδιαιτέρως σε προεκλογική περίοδο. Διαβάζω λοιπόν το Δ.Τ. του Δημάρχου Πάρου, κ. Μάρκου Κωβαίου για τις εγγραφές στα τμήματα της Πάρου του ΔΙΕΚ Σύρου και διαπιστώνω ότι βρίθει ανακριβειών κι αναρωτιέμαι αυτοί που το έγραψαν έχουν επαφή με την εκπαίδευση και δη της Πάρου;

Δεν θα επανέλθω στο ΔΙΕΚ, τα έγραψα προ ημερών. ΔΙΕΚ δεν ιδρύθηκε στην Πάρο, απλώς θα λειτουργήσουν 2 τμήματα από το ΔΙΕΚ Σύρου.

Ως άνθρωπος που υπηρετώ την εκπαίδευση εξεπλάγη από την προσπάθεια του Δημάρχου να μάς μεταφέρει σε μια εικονική πραγματικότητα. Μπορεί να μάς απαντήσει πότε και που ιδρύθηκε το σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας στην Πάρο για το οποίο επαίρεται;

Για ποια εκπαίδευση στο νησί νοιάζεται όταν αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα; Προχθές 31 Ιουλίου διαπιστώθηκαν βανδαλισμοί σε 3 σχολεία της Παροικιάς. Το τίμημα για την αποκατάσταση των ζημιών για άλλη μια φορά μεγάλο.

Ας φροντίσουν να είναι οι συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς για τα παιδιά μας γιατί ο Σεπτέμβριος πλησιάζει κάνοντας τις ανάλογες επισκευές (π.χ. Δημοτικό Σχολείο Νάουσας).

Τέλος θα ήθελα να διευκρινίσω σχετικά με την παραχώρηση του Ανοικτού Θεάτρου του Γενικού Λυκείου Πάρου, στις 31/07/2023. Η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πάρου παραχωρεί με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή. Τέτοιο αίτημα δεν ήρθε ποτέ. Ο επιχειρηματίας όμως θεώρησε πρέπον να προβεί σε έκδοση/πώληση εισιτηρίων και σχετική διαφήμιση, χωρίς να ενημερώσει αρμοδίως. Όταν του εξήγησε η γραμματέας της Σχολικής Επιτροπής ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο του ΓΕΛ ΠΑΡΟΥ, όχι μόνο γιατί δεν υπήρχε αίτημα αλλά κυρίως γιατί ο χώρος είχε βανδαλιστεί και ήταν ακατάλληλος για την ασφάλεια και υγεία μικρών παιδιών (σπασμένα μπουκάλια, δυσοσμία κλπ) η απάντησή του ήταν «και τι έγινε;». Στη συνέχεια άρχισαν τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα και οι απειλές προς τη Διευθύντρια του σχολείου. Για το θέμα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου.

Προσοχή λοιπόν σε ό, τι ακούμε και σε ό, τι διαβάζουμε…