Ο Ευθύμιος Κυδωνιεύς, υποψήφιος με τον Κώστα Μπιζά

Την υποψηφιότητα του Ευθύμιου Κυδωνιέα στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Κυδωνιεύς, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Με πονάει βαθιά η διαρκής υποβάθμιση του νησιού μας σε διάφορους τομείς και αισθάνομαι πως μπορώ να ενώσω τις μικρές μου δυνάμεις στον συνδυασμό του Κώστα Μπιζά και των συνεργατών του για μια Πάρο με Ευθύνη και Ενότητα. Γνωρίζω τον Κώστα Μπιζά πολλά χρόνια, του έχω εμπιστοσύνη και ανταποκρίθηκα στο προσκλητήριό του με τη βεβαιότητα πως όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια για αντιστροφή των καταστάσεων που μας πονούν, λύση των προβλημάτων, απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις. Για μια καλύτερη Πάρο!».

 

Βιογραφικό

  

 Ο Ευθύμιος Κυδωνιεύς γεννήθηκε και ζει μόνιμα με την οικογένεια του στην Πάρο.

 Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας και παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελβετία και στη Μ. Βρετανία όπου και εργάστηκε στον Ξενοδοχειακό τομέα.

 Είναι πρόσφατα συνταξιούχος μετά από πορεία 40 και πλέον ετών στον τουριστικό κλάδο ως ξενοδοχοϋπάλληλος και αργότερα διευθυντής Ξενοδοχείου στην Πάρο.

 Διετέλεσε τακτικό και αναπληρωματικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου από το 1994 έως το 2023 (Επίτιμο Μέλος πλέον), όπως και ιδρυτικό μέλος της Δ.Ε. του Γηροκομείου Πάρου συμβάλλοντας ενεργά στην ανέγερσή του.

 Έχει ασχοληθεί με τα κοινά ως Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παροικίας (1991-1994) καθώς και κοινοτικός σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Λευκών (2007-2010) και Παροικίας (2011-2014).

Διετέλεσε επίσης ταμίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βελεντζείου Ιδρύματος επί 22 χρόνια, πρόεδρος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας επί πολλά έτη καθώς και μέλος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πάρου και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου "Μαντώ Μαυρογένους" .

Κατοικεί στην Παροικία, έχει Λευκιανή καταγωγή και είναι έγγαμος με τη Μαργαρίτα Δαφερέρα και είναι πατέρας τριών κοριτσιών.