Ο Χάρης Γιουρτζίδης, υποψήφιος με τον Κώστα Μπιζά

Την υποψηφιότητα του Χάρη Γιουρτζίδη, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Γιουρτζίδης, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Τα τελευταία 9 χρόνια η Πάρος πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα προβλήματα της καθημερινότητας πολλαπλασιάστηκαν και τα έργα υποδομής απουσιάζουν. Το νησί μας πορεύεται χωρίς μέτρο χωρίς ευταξία χωρίς όραμα.

Ο Κώστας Μπιζάς με το ήθος και την εντιμότητα που τον διακρίνει, πήρε μια σπουδαία απόφαση. Να διεκδικήσει τον Δήμο της Πάρου ενώνοντας δυνάμεις διαφορετικές και στοχεύοντας  σε ένα καλύτερο αύριο, για όλους μας και πιο πολύ για τους νέους.

Η απόφασή του είχε και έχει μεγάλη ανταπόκριση. Η παράταξη που δημιούργησε ήδη έχει στελεχωθεί από αξιόλογους νέους συμπολίτες μας, αλλά και από παλιούς και έμπειρους.

Συμπολίτες μας με όραμα με γνώση με καθαρό μυαλό χωρίς δεσμεύσεις με συμφέροντα, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς κομματικές υποχρεώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που συστρατεύομαι και εγώ μαζί τους για την Πάρο που αγαπάμε και οραματιζόμαστε».

Βιογραφικό

Ο Χάρης Γιουρτζίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959, εγκαταστάθηκε στην Πάρο το 1985 και είναι νυμφευμένος με την Ειρήνη Δανάμπαση με την οποία απέκτησαν 3 αγόρια. Τον  Φαίδωνα - Σεραφείμ, τον Νικόλα και τον Μιχάλη.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Πάρου το 1990 και Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Καφε-εστιατόρων το 1993.

Το 1995 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για 2 τετραετίες και επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2019 με την Λαϊκή Συσπείρωση. Μετά την απόφασή του να συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Μπιζά, υπέβαλε την παραίτησή από τη θέση δημοτικού συμβούλου, παραδίδοντας την έδρα στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το 1995 ανέλαβε τη τουριστική πολιτική του δήμου και για πρώτη φορά ο δήμος Πάρου έλαβε μέρος στην τουριστική έκθεση «Filoxenia», στη Θεσσαλονίκη, όπου και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο.

Είχε σημαντική συμμετοχή στη διοργάνωση του τριημέρου αφιερώματος στη Μακεδονία το 1997, που πρόβαλε την Πάρο στη Μακεδονία που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη προσέλευση Μακεδόνων στο νησί μας.

Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του στη διοργάνωση από πλευράς δήμου των εορταστικών εκδηλώσεων των 17 αιώνων της Εκατονταπυλιανής και στο συνέδριο για την «Παρία λίθο».

Συμμετείχε σε εκπαιδευτικό ταξίδι για τον τουρισμό που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ στην Ισπανία εκπροσωπώντας τον δήμο Πάρου.

Στον τομέα της καθαριότητας οι προσπάθειες που κατέβαλε ήταν πολλές και σε στενή συνεργασία με το προσωπικό καθαριότητας του δήμου μας έφερε πολύ καλά αποτελέσματα.

Επίσης, με δικές του προσπάθειες κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια σε αρκετά σημεία της Παροικίας.

 Όταν ο Δήμος αγόρασε το ΞΕΝΙΑ, επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου την εγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών.

Στα τραγικά γεγονότα του ΣΑΜΙΝΑ εκτός από τη συμμετοχή του στη διάσωση, βοήθησε σημαντικά την ιατροδικαστή, η οποία και του απέστειλε ευχαριστήριο έγγραφο.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου παραδοσιακού οικισμού Παροικίας Πάρου.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού.