Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Η γνώριμη τακτική των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που από την αρχή της θητείας τους δηλώνουν δεξιά κι αριστερά ότι δε θα εμπλακούν άλλη φορά με τις εκλογές, έχει αρχίσει να γίνεται στην Πάρο, πιστοποιητικό αναξιοπιστίας. Οι πονηρούληδες σύμβουλοι, που σχεδόν πάντα κατέχουν έμμισθες θέσεις προκειμένου να αποφύγουν κάθε ίχνος κριτικής λένε: «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ήμουν υποψήφιος/α». Στο τέλος, όπως τώρα, καλή ώρα, τσουπ και να ’σου πάλι υποψήφιοι! Τι τραβάς και εσύ Μάρκο μου…

- Φυσικά κάτι ως το παραπάνω δεν αφορά μόνο την πλειοψηφία του δήμου Πάρου, αλλά και ορισμένους «αστέρες» της αντιπολίτευσης που μυρίστηκαν εξουσία.

- Τελικά, υποψήφιος δήμαρχος δε θα είναι. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Βρε λες να ακούσαμε στο τέλος τον Λιάκο να βάζει για ηγούμενος σε Μονή του Αγίου Όρους; Ηλία ρίχ’το!

- Κοίτα να δεις πώς τα φέρνεις η ζωή όμως φίλε μου. Τη στιγμή που ο Μάρκος ψήνεται στη ζέστη και ιδρώνει για να μαζέψει υποψήφιους, ο Λιάκος βολτάρει με την κυβερνητική του παρέα στα μονοπάτια μεταξύ Καρυών και Μονής Ιβήρων και αναπτύσσει τις γνώσεις του για τη βυζαντινή παράδοση. Θα μπορούσες να πεις και ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο».

- Στο τοπικό συμβούλιο της Παροικιάς (η μοναδική κοινότητα θυμίζω που η Λαϊκή Συσπείρωση είχε την πλειοψηφία), στο τέλος της θητείας του «ανακαλύπτουμε» τα παρακάτω: Η πρόεδρος θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με τον Μπιζά, όπως και άλλοι της πλειοψηφίας. Οι περισσότεροι σύμβουλοι της μειοψηφίας (συνδυασμός Κωβαίου), παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Οι συνεδριάσεις συνήθως δεν είχαν απαρτία και πολλές κατέληγαν στην αναβολή τους. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παροικιάς, Π. Κεμπάμπης, παραιτήθηκε ή τον παραίτησε ο κ. Κωβαίος. Τον πρώτο χρόνο και βάλε της θητείας του, το τοπικό συμβούλιο Παροικιάς είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης τη στέγασή του και την ανάγκη για γραμματειακή υποστήριξη. Η όλη ιστορία επιβεβαιώνει ότι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό τόπος της Πάρου έχει και πάλι αρνητικό πρόσημο.

- Ο άλλος μεγάλωσε στην Εκάλη, σπούδασε στις ΗΠΑ, δούλεψε σ’ ένα από τα μεγαλύτερα καπιταλιστικά fund, δανειοδοτήθηκε προσωπικά υποστηριζει για να γίνει εφοπλιστής, κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ και μέχρι πριν μερικές ημέρες δεν τον ήξερε άνθρωπος στην Ελλάδα! Αυτός ο τύπος, που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα θέλει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να υπερασπιστεί τα «ασθενή» κοινωνικά στρώματα της χώρας!

- Στο πανηγύρι στη Μάρπησσα την Κυριακή το βράδυ, ο Μάρκος και ο Κώστας είχαν στήσει «διόδια» και χαιρετούσαν όλον τον κόσμο. Από όποια πλευρά κι αν ήθελες να φύγεις πάνω τους θα έπεφτες.

- Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αφού δεν πιστεύω στα ηλεκτρονικά στατιστικά, αλλά στη σελίδα μας στην παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων ως σήμερα, από τον συνδυασμό Κωβαίου προηγείται σε επισκέψεις –με μεγάλη διαφορά- μία κοπέλα μικρής ηλικίας, που είναι υποψήφια για πρώτη φορά.

- Το μεγάλο ντέρμπι θα είναι για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Χατζημάρκου στην περιφερειακή ενότητα Πάρου. Εκεί, που ο ένας φάνταζε ως το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση και τελικά μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα.

- Άσχετο: Η Μονογιού πήρε κιλά ή μου φάνηκε;

- Δεν μπορώ να μη σχολιάσω τις φωτογραφίες που ανέβασαν στις προσωπικές σελίδες τους οι Κωβαίος και Μπιζάς, από την Αρχιερατική λειτουργία τον 15Αύγουστο. Με μεθόδους που θα ζήλευε ο Ιωσήφ Στάλιν το 1930 (που «εξαφάνιζε» από τις φωτογραφίες τους αντιπάλους του), τόσο ο Μάρκος όσο και ο Κώστας, «εξαφάνισαν» ο ένας τον άλλο από τη λειτουργία στην εκκλησία.

- Αφήσαμε για το τέλος τον Ροκονίδα. Στις προηγούμενες εκλογές, που έτρεχε κι αυτός μαζί με τον Κωβαίο στην Εκατονταπυλιανή, είχε κάνει την ντρίπλα του αιώνα όταν άφησε τον Μάρκο να πάει να καθίσει πρώτος – πρώτος κι αυτός πήγε πίσω από το παγκάρι, που περνούσε όλος ο κόσμος! Έτσι και τον 15Αύγουστο που οι άλλοι δύο (Κωβαίος, Μπιζάς), έδιναν τη δική τους μάχη μπροστά – μπροστά και δίπλα στους επίσημους εξ Αθηνών, ο Ρόκο πήγε και κάθισε ακριβώς δίπλα από τον Δεσποτικό Θρόνο. Λίγο ακόμα και θα τον μπέρδευαν με τον Μητροπολίτη, και θα πίστευαν ότι εκείνος θα διάβαζε το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο της ημέρας! Στο τσακ μιλάμε ότι γλύτωσαν πολλοί το έμφραγμα!