Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Για το θέμα των παραλιών υπάρχει μία μεγάλη διαπίστωση. Ο νούμερο ένα φταίχτης με το μπάχαλο που έχει γίνει στη χώρα μας είναι το ίδιο το κράτος, που τώρα ξύπνησε από τον λήθαργο της ανομίας στη χρήση αιγιαλών και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με εισαγγελείς και φαρισαίους.

- Στην παραπάνω υπόθεση δε θα πρέπει κανείς να παραβλέψει την εντυπωσιακή απουσία όλο το καλοκαίρι της εισαγγελίας Σύρου, που για να υπάρξει παρέμβασή της έπρεπε πρώτα να πάρουν «φωτιά» τα ΜΜΕ στη χώρα, να γίνουν πρωτοσέλιδα και να παρέμβει η κεντρική διοίκηση της συντεταγμένης πολιτείας. Και εδώ βέβαια (στη λειτουργία της εισαγγελίας στον νομό μας), κύριος υπαίτιος είναι ο τρόπος διακυβέρνησης πολυνησιακών νομών, όπως φυσικά και η ενοποίηση Δωδεκανήσου και Κυκλάδων σε μία Περιφέρεια, μία Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, μία ΔΥΠΕ που περιλαμβάνει νησιά από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο κι από τα Κύθηρα μέχρι το Κρατικό Νίκαιας και το Θριάσιο στην Ελευσίνα, και τελειωμό δεν έχει η χαζομάρα που δέρνει αυτό το κράτος…

- Μπήκαμε στην εβδομάδα της κορύφωσης της θερινής σεζόν και του εορτασμού του 15Αύγουστου. Οι δημοτικοί συνδυασμοί εκτός της αρχικής περιόδου που θέλησαν να εντυπωσιάσουν τους πολίτες με τις υποψηφιότητες που παρουσίασαν, έχουν πέσει κι αυτοί σε εποχή νηστείας! Παρουσιάζονται υποψήφιοι που για να μάθεις ποιοι ακριβώς είναι πρέπει να ρωτήσεις όλους τους θαμώνες στους καφενέδες!

- Σε λιγότερες από 25 ημέρες οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τους συνδυασμούς τους και να τους καταθέσουν στο πρωτοδικείο. Και οι τρεις συνδυασμοί αφήνουν τα πιο γνωστά ονόματα για τις τελευταίες ημέρες. Η πλάκα είναι ότι τα ονόματα «εκπλήξεις» που θέλουν να παρουσιάσουν είναι ήδη γνωστά σε αρκετούς. Και επειδή στην Ελλάδα, μυστικό που το ξέρουν τουλάχιστον δύο, μυστικό δεν είναι, τα ονόματα αυτά τα ξέρουν λίγο – πολύ όλοι. Μία – δύο εκπλήξεις (που θα προκαλέσουν συζητήσεις) υπάρχουν από κάθε δημοτικό συνδυασμό. Δύο ουσιαστικά από πλευράς Μπιζά και άλλα δύο από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα μου πείτε «δηλαδή, από τον Κωβαίο, δεν θα υπάρχουν ονόματα εκπλήξεις;». Μα για την ώρα, νομίζω, ότι ο Μάρκος, έχει παρουσιάσει ήδη ονόματα εκπλήξεις από συμπολίτες μας που κανείς μας δεν πίστευε ποτέ ότι ενδιαφέρονται για τα κοινά. Εδώ είναι που ορισμένοι της παλιάς φρουράς Κωβαίου θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων και εννοώ κατά τη σταυροδοσία των εκλογών.

- Αν κατάλαβε κανείς ποιος είναι ο λόγος του δελτίου Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου για την παρέμβασή της στην εκδήλωση της ΑΜΚΕ αρχαίων λατομείων μαρμάρου, παρακαλώ ας ενημερώσει κι εμένα.

- Το όλο διαμορφωμένο σκηνικό που επικρατεί στην τοπική κοινωνία με αφορμή τις παραλίες είναι κάτι που σίγουρα δεν το είχε στο μυαλό του ο δήμαρχος Πάρου. Μιλάμε για κανονική προεκλογική σφαγή (η υπόθεση Κατρούγκαλου ήταν απλή οδοντόκρεμα μπροστά σ’ αυτό που γίνεται). Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί τον συμβούλευσαν να υποτιμήσει την κίνηση πολιτών και να βάλει «τρίτους» να τους λοιδορήσουν. Κι όπως πάντα ο κ. δήμαρχος, αφού δει την «πατάτα» που έκανε, πάει στη συνέχεια να διορθώσει το θέμα και εκεί, γίνεται πάντα η μεγαλύτερη «πατάτα».

- Η πιο νέα ηλικιακά υποψήφια που ανακοινώθηκε για τις δημοτικές εκλογές είναι η Φαίδρα Μαγδαληνού, από τον Πρόδρομο, που έκλεισε δεν έκλεισε τους 18 Μάηδες της ζωής της και πρόκειται να φοιτήσει στο τμήμα Φιλολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τον επόμενο μήνα. Η Φαίδρα, θα είναι υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

- Θέλω να δω, γιατί το έχω απορία, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών, πόση ώρα θα κάθεται ο/η ψηφοφόρος στο παραβάν! Κι αυτό διότι σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα ψηφοδέλτια σε ό,τι αφορά την Πάρο, θα είναι μήκους 95 εκατοστών και θα αναγράφονται όλοι οι υποψήφιοι εκεί για δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Άντε τώρα να μην έχω και το γυαλί μου μαζί, και να δω εγώ πώς θα βρίσκω τον τύπο –τύπισσα που θέλω να σταυρώσω στο ενός μέτρου ψηφοδέλτιο! Μύλος το θέμα σας λέω.

- Πολλοί στο νησί μας (εκτός ΝΔ), ονειρεύονται τη δεύτερη θέση του συμβούλου στην Π.Ε. Πάρου. Από το ΠΑΣΟΚ με τον Παπανικόλα, έως τον ΣΥΡΙΖΑ με την «Ιφιγένεια» Χρύσα Καραγιάννη και το ΚΚΕ με τον Αγγέλου. Μόνο που μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις. Τους υπενθυμίζω τις βουλευτικές εκλογές που στο τέλος η ΝΔ κατέλαβε και τις τέσσερις έδρες στον νομό Κυκλάδων. Γιατί λοιπόν όχι και τις δύο θέσεις στο επαρχείο Πάρου; Τι έχει αλλάξει από τις εκλογές του Ιουνίου και δεν το έχουμε μάθει;

- Αυτή, η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, από ένα πράγμα –προς ώρας- κινδυνεύει μόνο. Από την έλλειψη αντιπολίτευσης (άντε να δούμε ποιοι θα το καταλάβουν) κι από τον κομπασμό ιδιαίτερα των εκτός κυβέρνησης στελεχών της. Από προέδρους Οργανισμών και από γραμματείς υπουργείων την πατάς. Άγραφτος Νόμος αυτό!