Συνάντηση στο επαρχείο Κ. Μπιζά με τον Μ. Καβάλλη

Με τον έπαρχο της Π.Ε. Πάρου και υποψήφιο δήμαρχο Πάρου, Κώστα Μπιζά, συναντήθηκε ο υπ. Περιφερειακός σύμβουλος στην Περ. Ν. Αιγαίου, Μανώλης Καβάλλης.

Ο κ. Καβάλλης ενημερώθηκε για τις δράσεις του επαρχείου, για τα έτη 2019-2023 καθώς και τις επισημάνσεις για τον ρόλο που είχε η Περιφέρεια στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για το νησί μας και στην ανάπτυξη της καθημερινότητας των πολιτών.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με θέματα διοίκησης καθώς και προβλήματα που υπήρξαν την τετραετία 2019-2023 στο επαρχείο Πάρου –Αντιπάρου και τον δήμο Πάρου. Ο Μανώλης Καβάλλης ενημερώθηκε για τις προγραμματικές συμβάσεις που υπάρχουν από την Περιφέρεια όπως είναι η τριετής ασφαλτόστρωση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητα της Περιφέρειας 61 χιλιομέτρων, καθώς και προβλήματα τα όποια ενδεχόμενος θα προκύψουν στο μέλλον και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η συνεργασία δήμου-επαρχείου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των νησιών μας και τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομίας και παράδοση.

Ακόμα συμφώνησαν να συμπορευτούν μαζί σε θέματα ασφάλειας πολιτών, πολιτικής προστασίας, συντήρηση οδικών δικτύων, ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, δράσεις κοινωνικής βοήθειας των πολιτών καθώς και προγραμματικές συμβάσεις για τη συντήρηση σχολείων, αθλητικών χώρων και ό,τι άλλο είναι δυνατό να διεκδικήσουν από τα νέα έργα που σχεδιάζονται και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 20211- 2027.