Καταχειροκροτήθηκε ο Ροκονίδας στη συνέντευξη Τύπου

Μία αποστροφή του λόγου του σε δημοσιογραφική ερώτηση έφερε δεκάδες χειροκροτήματα για τον υποψήφιο δήμαρχο Πάρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Ροκονίδα, κατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τόπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του νησιού μας.

Η ερώτηση, που έγινε από την εφημερίδα «Φωνή της Πάρου», αφορούσε διάφορα σχόλια που έχουν ακουστεί κατά του κ. Ροκονίδα κι αν αυτός είναι ικανός να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο κ. Ροκονίδας απάντησε λέγοντας ότι για όλους τους φίλους του θα πει ότι είναι καλά και η υγεία του δεν έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα. Αν τώρα, αυτά τα κακόβουλα σχόλια ακούγονται από τους αντιπάλους του, τότε θα τους απογοητεύσει αφού θα αναγκαστούν να τον υπομείνουν για πολλά χρόνια ακόμα! Η απάντηση του κ. Ροκονίδα προκάλεσε τα χειροκροτήματα όλων που ήταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και πολίτες, εκπρόσωποι φορέων, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τον επιδοκίμασαν με θέρμη.

Ακόμα, τα παραπάνω σχόλια για την υγεία του κ. Ροκονίδα, αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των παρευρισκομένων στην αίθουσα.

Η συνέντευξη Τύπου

Η συνέντευξη ξεκίνησε με εισήγηση του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου, Γεώργιου Αντωνίου που εξέφρασε τους λόγους που πρέπει να υπερψηφιστεί το ψηφοδέλτιο, ενώ συνεχάρη και τη συνυποψήφιά του Ηλέκτρα Ροκονίδα, για τη μαχητικότητα που έδειξε κατά τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας, που ήταν περιφερειακή σύμβουλος για την Π.Ε. Πάρου.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνταγματάρχης ε.α. Γιάννης Αγγέλου. Ο κ. Αγγέλου είπε ότι ο συνδυασμός του διαφέρει από τους υπόλοιπους στην πολιτική που υποστηρίζει και ότι ο λαός πρέπει να δώσει τη μάχη για να βρεθεί την πρώτη Κυριακή η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου στη δεύτερη θέση και στις επαναληπτικές εκλογές να διεκδικήσει τη νίκη. Ακόμα, ο κ. Αγγέλου κατηγόρησε την οποιαδήποτε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά και της ενέργειας. Επίσης, μίλησε για την υποστελέχωση των υπηρεσιών, όπως και για τον υπερ-τουρισμό που μπορεί να φέρει σε βάθος χρόνου προβλήματα στα διαθέσιμα νερά των νησιών.

Ο κ. Ροκονίδας, στη δική του τοποθέτηση για το θέμα του νερού είπε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα για να ιδιωτικοποιηθεί. Ακόμα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η Πάρος έχει γίνει ένα «σουρωτήρι», αφού όποιος θέλει με 1500 ευρώ μπορεί να πάρει άδεια και να κάνει γεώτρηση. «Είναι χαρακτηριστικό» είπε, ότι «στην Πάρο έχει εγκατασταθεί μόνιμα ένα γεωτρύπανο γι’ αυτόν τον σκοπό. Τον λόγο της ύπαρξης του γεωτρύπανου τον καταλαβαίνετε όλοι», συμπλήρωσε.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και υποστήριξε ότι διαβάζοντας ο πολίτης τα ονόματα του ψηφοδελτίου του καταλαβαίνει ότι υπάρχουν αξιόλογα στελέχη για να διοικήσουν τον δήμο Πάρου.