Τέλος σε market pass και επιδόματα

Δε θα δοθεί παράταση στο market pass, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν υπάρχει περίπτωση να επανεξεταστούν οι παροχές που επρόκειτο να εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα η επέκταση του market pass ως τον Δεκέμβρη, το επίδομα στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και το επίδομα σε ευάλωτες ομάδες, ο Χατζηδάκης απάντησε:

«Σε σχέση με τους συνταξιούχους, θα δοθεί το επίδομα της προσωπικής διαφοράς, δεν ξέρω αν θα δοθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης επίσης θα δοθεί. Εκείνο που πιστεύω, με βάση τους μέχρι τώρα λογαριασμούς, ότι δεν θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε για τους δύο τελευταίους μήνες (Δεκέμβριο και Νοέμβριο) είναι το market pass», με τον ίδιο να προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία και ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν Χουντίνι».

Το συγκεκριμένο μέτρο ήταν μια «σταγόνα» στον ωκεανό της ακρίβειας, αφού επί της ουσίας αντιστοιχούσαν 22 ευρώ το μήνα για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός μόλις ατόμου. Ένα «φιλοδώρημα» προς τους πολίτες δηλαδή, από την κυβέρνηση, για να δείξει ότι απαντά στην ραγδαία αύξηση των τιμών.

Ο Κώστας Χατζηδάκης στην συνέντευξή του απάντησε μεταξύ άλλων και στον αν υπάρχει αποτίμηση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, με τον ίδιο να λέει ότι «είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μια ακριβή εικόνα. Μιλάμε όμως για δις ευρώ». Πρόσθεσε ακόμα ότι μια πρώτη εκτίμηση θα γίνει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή, και ότι θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ύψους περίπου 600 εκατ. - 450 για δράσεις κρατικής αρωγής και τα 150 για κάλυψη αγροτών μέσω ΕΛΓΑ μέχρι τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ