9+1 ερωτήσεις στον Μάνο Φωκιανό (ΦΩΚ), χωρίς πολιτική!

Ο fileleutheros.net αντί των κλασικών πολιτικών συνεντεύξεων από τους υποψηφίους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, προτίμησε να έρθει κοντά στους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής ζωής με έναν άλλον τρόπο.

Έτσι απευθύνουμε ερωτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, αλλά με την καθημερινότητά τους και φυσικά με φιλική και χιουμοριστική προσέγγιση.

Αυτές οι συνεντεύξεις συνεχίζονται με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», Μανώλη Φωκιανό.

Πες μου, αλλά θέλω την αλήθεια τώρα! Πόσα χρώματα έχεις βάψει στη ζωή σου τα μαλλιά σου και ποιο ήταν το πιο αποτυχημένο χρώμα που το μετάνιωσες μετά.

Όλα χάλια ήταν αλλά αφού είχα μαλλιά τα διασκέδαζα.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη διασημότητα που φιλοξένησες στα δωμάτιά σου και τι εντύπωση σου άφησε.

Πολλές μεγάλες διασημότητες πέρασαν επίσημα και ανεπίσημα. Η Καραγιάννη, η Κοντού, ο Ρίζος, ο Χατζηχρήστος, ο Σεφερλής, ο Σκιαδαρέσης, η Μάλφα και πολλοί άλλοι… Εντύπωση μου έκανε πάντα ο Ψάλτης. Μετά τις παραστάσεις ήθελε να κάτσουμε στην αυλή του ξενοδοχείου και του άρεσε να φιλοσοφεί… Ήταν  σπουδαίος και ομιλητής και ακροατής… Επίσης, υπήρξε και σύμβουλος εικόνας ενός πρώην πρωθυπουργού. Θυμάμαι έναν τότε εκπρόσωπο Τύπου να τον παίρνει στο τηλέφωνο να ρωτήσει με τι τρόπο να διαχειριστούνε κάποια ζητήματα με πυρκαγιές που είχαν προκύψει…

Έχεις υπόψη σου ή σου έχει περάσει από τη φαντασία… ότι εκτός της Άννας Βίσση, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα;

Τι εννοείς;

Στα βιντεάκια που ανεβάζεις κατά καιρούς έχεις σκεφτεί ότι άνετα θα μπορούσαν να είναι προϊόν για σατυρική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση;

Τα βιντεάκια είναι προϊόν σάτιρας και αφορούν τον ελαφρύ καυστικό εμπαιγμό της καθημερινότητας της Πάρου. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχουν φύγει εκτός Πάρου; Η δύναμη του διαδικτύου τα ταξιδεύει παντού. Αλλά εγώ επειδή ζω στην Πάρο και η Πάρος με αφορά, θέλω να μένουν εδώ και να ταρακουνάνε τους ντόπιους με όποιον τρόπο.

Έχεις 200 ευρώ στην τσέπη και είσαι στην Αθήνα ή στον Πειραιά. Πού θα πήγαινες (εκτός Βίσση), να «ξεσκίσεις» αυτά τα χρήματα.

Στο φαΐ. Στα Βλάχικα στη Βάρη. Μη με βλέπεις έτσι. Τρώω πολύ.

Εγώ, όταν ήμουν πιο νέος, ήθελα να γίνω πορτιέρης σε «σκυλάδικο» της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου (υπάρχει λόγος γιατί εκεί). Εσύ τι ονειρευόσουν να γίνεις;

Εγώ είμαι ακόμα μικρός και ακόμα το σκέφτομαι. Ταλαντεύομαι ανάμεσα σε πυρηνικός φανοποιός πυραύλων που ήθελε να γίνει ο κουμπάρος μου και πολύ μου άρεσε σαν προοπτική επαγγέλματος ή αστρολόγος για να μπορώ να μαντεύω τα αποτελέσματα του ιπποδρόμου. Επίσης, επειδή είμαι μικρός αλλά όχι αδαής, μήπως θα μπορούσα να πω γιατί ήθελες να γίνεις πορτιέρης σε σκυλάδικα ή να το κάνω βίντεο όταν έχω όρεξη;

«Καψούρικα» τραγούδια στο 35ο χιλιόμετρο Πατρών – Πύργου με χορευτικό μπαλέτο «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», και Άννα Γούλα στο μικρόφωνο ή συναυλία με έντεχνο ελληνικό τραγούδι;

Και η Άννα Γούλα έντεχνη είναι. Θα τα κάνω ρεμίξ.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος σόουμαν στην Ελλάδα που γούσταρες. Γιάννης Φλωρινιώτης, Γιώργος Μαρίνος ή κάποιος άλλος;

Πολλοί οι σπουδαίοι σόουμεν και όντως εξαιρετικοί οι δυο που αναφέρεις, αλλά ο σπουδαιότερος όλων είναι ο βιβλιοπώλης που διατηρούσε βιβλιοπωλείο στη Στουρνάρα. Τώρα κάνει τηλεοπτικές παραστάσεις.

Πάμε τώρα στην πιο σοβαρή ερώτηση! Έκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Χριστόφορος Πέσκιας ή κάποιος/α άλλος/η.

Πέσκιας. Ξέρεις πόσες φορές έχω φάει από τα χεράκια του Κύπριου; Αυτή η Βίσση φταίει για όλα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές και γιατί;

Το Παρίσι. Έχω πάει πάνω από 20 φορές. Έχει τεράστια πολιτιστική κουλτούρα, μια τρομερά μαγευτική αρχιτεκτονική, υπέροχα μικρά μπιστρό και είναι απλά μαγεία να περπατάς δίπλα στο Σηκουάνα κάτω από το γκρίζο Παριζιάνικο ουρανό. (Πάρε και ρομαντσάδα να χεις).