Πολιτικός μηχανικός ο συνεργός του διοικητή του Α.Τ. της Ίου που χρηματιζόταν από επιχειρηματίες

Αναστάτωση προκάλεσε στην Ίο και γενικότερα στις Κυκλάδες η υπόθεση δωροδοκίας με πρωταγωνιστή διοικητή αστυνομικού τμήματος που ζητούσε 30.000 ευρώ το χρόνο από ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου για να μην κάνει ελέγχους.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για τρίτο πρόσωπο που λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής. Πρόκειται για έναν 66χρονο πολιτικό μηχανικό, αρκετά γνωστό στις Κυκλάδες. Ο συνεργός του 38χρονου διοικητή φρόντιζε να γίνεται η παραλαβή των χρημάτων υπό τον μανδύα μιας δήθεν επιχειρηματικής συναλλαγής: Ο αξιωματικός «πουλούσε» στα θύματά του απαλλαγή από κάθε είδους ελέγχους και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τον 66χρονο για να συναντάται με τους «πελάτες» και να ολοκληρώνεται η αποστολή με την παράδοση του ποσού στον εγκέφαλο της οργάνωσης.

Όπως προκύπτει, δε, από το διαβιβαστικό, η καταγγελία έγινε από την ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου και τα προσημειωμένα ποσά βρέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού.

Ο 38χρονος, μάλιστα, δεν είχε εκβιάσει μόνο την ιδιοκτήτρια μπαρ αλλά και έναν ξενοδόχο, από τον οποίο είχε αποσπάσει 1.000 ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε και με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου ενώ στις οικίες των δυο συλληφθέντων βρέθηκε μεταξύ άλλων το ποσό των 7.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και την ίδια στιγμή αναμένεται η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αποφασιστεί εάν ο αξιωματικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ