Συνάντηση της Περιφερειακής Παράταξης “Ανοιχτοί Ορίζοντες” με Σ.Ε.Ο.Τ.Α.Π.Α.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, έλαβε χώρα η συνάντηση ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου και στα μέλη της Περιφερειακής Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Π. Ε. Πάρου – Αντιπάρου.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, συζητήθηκαν τα εξής θέματα, τα οποία λειτουργούν ως αντικίνητρα για την παραμονή των εργαζομένων στην Πάρο και φυσικά σε όλους όσοι επιθυμούν να έρθουν μόνιμα:

- Υποστελέχωση υπηρεσιών, έλλειψη προσωπικού κατά 40%

- Έλλειψη στέγης στα νησιά μας και πολύ ακριβό κόστος ζωής.

- Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων

- Η έλλειψη κινήτρων ώστε να είναι τα νησιά μας πιο βιώσιμα στους εν δυνάμει εργαζομένους

- Η κακή κτιριακή κατάσταση του δημαρχείου που επηρεάζει και τις συνθήκες εργασίας καθώς και οι ελλείψεις χώρου εργασίας χωρίς μελλοντική πρόβλεψη. 

- Η ανύπαρκτη δημόσια υγεία

- Η υποβαθμισμένη παιδεία

- Οι δυσκολίες που φέρνει ο υπερκορεσμός του τουρισμού

- Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα δημοτικά συμβούλια δεν υλοποιούνται, πχ επιδότηση ενοικίου, αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων προς όφελος των εργαζόμενων

Ως παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες», αναπτύξαμε το συλλογισμό μας, θέτοντας ζήτημα πολιτικής βούλησης και προτεραιοτήτων, η βελτίωση των τομέων που συζητήθηκαν. Τονίσαμε ότι είτε παραταξιακά είτε ατομικά, έχουν γίνει ενέργειες παρέμβασης και διεκδίκησης ζωτικής σημασίας προσδοκώντας την εύρυθμη λειτουργικότητα στην καθημερινότητα. Ειπώθηκε η δημιουργία του μεταφορικού ισοδυνάμου και ταυτόχρονα η απαξίωση του στις μέρες μας καθώς και στις ερωτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων, αποδεικνύοντας ότι δεν ασχολούμαστε πρώτη φορά με τα κοινά ως υποψήφιοι, αφού χρόνια αγωνιζόμαστε για νησιά 360 ημερών και όχι 180.

Δεσμευτήκαμε, εφόσον εκλεγούμε στο περιφερειακό συμβούλιο να:

1. βρούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών των Δήμων

2. προτείνουμε κίνητρα για την παραμονή και την πρόσληψη εργαζομένων στους δήμους

3. προτείνουμε ένα ολιστικό πρόγραμμα για βιώσιμα & αειφόρα νησιά

Η μεγαλύτερη μας όμως δέσμευση ήταν είναι και θα είναι, ότι και ως εκλεγμένοι περιφερειακή σύμβουλοι, η συμμετοχή μας στα δημοτικά συμβούλια του επαρχείου μας, είναι δεδομένοι.

Φιλία Γρηγοράσκου

Κωνσταντίνος Ρούσσος

Μάνος Σταυριανός

Στέλλα Φερεντίνου