9+1 ερωτήσεις στον Μαν. Καβάλλη, χωρίς πολιτική!

Ο fileleutheros.net αντί των κλασικών πολιτικών συνεντεύξεων από τους υποψηφίους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, προτίμησε να έρθει κοντά στους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής ζωής με έναν άλλον τρόπο.

Έτσι απευθύνουμε ερωτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, αλλά με την καθημερινότητά τους και φυσικά με φιλική και χιουμοριστική προσέγγιση.

Αυτές οι συνεντεύξεις συνεχίζονται με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του συνδυασμού, «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, Μανώλη Καβάλλη.

Έτσι, από περιέργεια ρωτάω… Πιο Παριανός δε γίνεται!

Η ψυχή μου είναι στην Πάρο… Και ταυτόχρονα και στην Αντίπαρο… Εδώ μεγάλωσα, εδώ ζω χειμώνα καλοκαίρι…

Από τότε που ψηφίζω στην Πάρο πάντα θυμάμαι κάποιον Καβάλλη – Μπιζά υποψήφιο. Είτε για δήμαρχο είτε για σύμβουλο. Πώς γίνεται αυτό;

Είμαστε πάντα ενεργοί. Από τα γεννοφάσκια μου θυμάμαι έναν παππού μου κοινοτάρχη στην κοινότητα Αρχιλόχου, και τον άλλο  παππού αντιδήμαρχο, σύμβουλο για χρόνια στο Δήμο Πάρου (Κοινότητα Παροικιάς). Ακόμα τους μνημονεύουν οι πολίτες.  Είναι στην ψυχή μας να συμμετέχουμε στα κοινά και μου το μετέδωσαν από μικρό παιδί.

Πώς και υποψήφιος σύμβουλος για την Περιφέρεια;

Θεωρώ πώς τώρα είναι μια κρίσιμη συγκυρία για τα θέματα αρμοδιότητάς μου που είναι η πρόληψη στην Πολιτική Προστασία. Με τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας στην επικαιρότητα, γίνεται αντιληπτό ότι είναι απολύτως αναγκαίες οι συνέργειες Δήμου και Περιφέρειας στον τομέα αυτό.  Και ο Μανώλης Καβάλλης ξέρει τη δουλειά!

Γιατί πολλές φορές -πιστεύω εγώ- ότι η Πολιτική Προστασία είναι ένας Οργανισμός που σου λέει την επομένη ημέρα μίας φυσικής καταστροφής, τι δεν πήγε καλά την προηγούμενη ημέρα! Δε θέλω όμως να μου απαντήσεις σαν υπεύθυνος αυτής της Υπηρεσίας στην Πάρο, αλλά σαν πολίτης!

Θα απαντήσω καταρχάς σαν υπεύθυνος της Υπηρεσίας και θα πω ότι οι πολίτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Είναι χαμηλού ρίσκου τα νησιά μας για πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς. Και έχουμε επαρκή πρόληψη για τα νησιά μας.

Έχεις μια φωτογραφία στο fb που κάνεις ιστιοπλοΐα. Ασχολείσαι ενεργά με τον αθλητισμό;

Εννοείται, είτε ως συμμετέχων, είτε ως διοργανωτής. Πόσο μάλλον που η επιθυμία μου είναι να αναβιώσουν όλες οι διοργανώσεις που γίνονταν στα νησιά μας με το διάπλου Πάρου Αντιπάρου, το Πανκυκλαδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ο γύρος της Πάρου με ποδήλατο. Αλλά και άλλες διοργανώσεις που έχω ήδη ενασχόληση όπως το  Beach volley.

Ποιος είναι ο  λόγος που δεν έχουμε μία παριανή ομάδα ποδοσφαίρου σε πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τα παιδικά / εφηβικά τμήματα. Κάποια στιγμή θα προκύψει κάποιο ταλέντο που θα κάνει καριέρα. Κι επίσης, κίνητρα για να μείνουν εδώ κάποιοι παίκτες και να ενισχύσουν το αντρικό πρωτάθλημα. Αν το ήξερε ο Ρονάλντο μπορεί να ερχόταν εδώ να μείνει… Θέλει προσπάθεια, αλλά μπορεί να γίνει…

Εύα Χαντάβα ή Κατερίνα Γιώτα; (Αν δεν τις ξέρεις άλλαξε πλανήτη!).

Καταπληκτικές και οι δύο, τις ξέρω, δεν αλλάζω πλανήτη. Θα διαλέξω προσωπικά Εύα Χαντάβα, αλλά θα ήθελα να δω αγώνα και με τις δύο στο νησί μας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές και γιατί;

Το φυσικό μου περιβάλλον, δηλαδή, οι Κυκλάδες και να ταξιδεύω με τις παριανές ομάδες εκτός έδρας. Τα πανηγύρια και οι γιορτές στα νησιά μας όλο το χρόνο… Τα ακολουθώ πιστά.

Ποια είναι η παριανή γεύση που δεν γνωρίζουν πολλοί;

Κεφαλοτύρι Πάρου, φοβερός μεζές με συνοδεία σούμας. Μόνο για αυτούς που ξέρουν…

Υπάρχουν φετίχ προορισμοί στην Πάρο κι αν «ναι», ποιοι είναι αυτοί;

Η καταπληκτική θέα στο Sterna house που βλέπει όλο το λιμάνι με την αύρα του Αιγαίου. Κάθε εμπειρία πολιτιστική και αθλητική στο νησί. Και βέβαια, όποια άλλη εμπειρία θέλει να του προτείνω  ο επισκέπτης μπορεί να μου ζητήσει με αίτημα φιλίας στα Social Media. Η Πάρος είναι για όλους.