9+1 ερωτήσεις στον Γιάννη Τριαντάφυλλο, χωρίς πολιτική!

Ο fileleutheros.net αντί των κλασικών πολιτικών συνεντεύξεων από τους υποψηφίους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, προτίμησε να έρθει κοντά στους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής ζωής με έναν άλλον τρόπο.

Έτσι απευθύνουμε ερωτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, αλλά με την καθημερινότητά τους και φυσικά με φιλική και χιουμοριστική προσέγγιση.

Αυτές οι συνεντεύξεις συνεχίζονται με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», Γιάννη Τριαντάφυλλο.

Όλοι σε θυμόμαστε με μακρύ μαλλί επί χρόνια. Γιατί τα έκοψες; Ήθελες να δείξεις ότι μεγάλωσες ή είναι ένα «New Look»;

Ότι μεγάλωσα αυτό φαίνεται όσο και να θέλω να το κρύψω... αλλά δεν ήταν ο λόγος που έκοψα τα μαλλιά. Βασικό ρόλο έπαιξε η εργασία μου και η ανάγκη για αλλαγή. Μην ξεχνάμε ότι οι αλλαγές στη ζωή μας είναι απαραίτητες. Δεν άλλαξα χαρακτήρα άλλαξα εμφάνιση. Αλήθεια τώρα μου πάει το κοντό;

Επειδή είχαμε κάποιους κοινούς φίλους που έφυγαν νωρίς… πώς αντιμετωπίζεις αυτό το συναίσθημα, αν αντιμετωπίζεται δηλαδή;

Όχι δεν αντιμετωπίζεται φίλε μου Δημήτρη.

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Χρηστάρα Καραγιαννιώτη

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Γιωργάκη Καλακώνα

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Νικόλα Δεσύμπρη

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Νικολάκη Λιανόπουλο

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Τρύφωνα Αποστολόπουλο

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Δέλη Ναυπλιώτη

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Γιάννη Μπρούση

Είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Γιώργο Αλιπράντη.

Είναι δυνατόν να πιστέψω ότι δε θα ξαναπούμε τις καλημέρες μας, τα χρόνια πολλά, τις σαχλαμάρες μας για δημοτικά, για τις ομάδες, για χίλια δυο; Είναι δυνατόν να μην ξαναδώ τον Μήτσο (Δημήτρη Σκιαδά), να χαμογελάει; Ακόμα δεν μπορώ και δεν θέλω να το πιστέψω... Πόνος, θλίψη, στενοχώρια και ένα μεγάλο γιατί ρε μπαγάσα Χάρε; Γιατί τόσο γρήγορα; Γιατί διαλέγεις τα καλύτερα παιδιά; Απλά δεν υπάρχει αυτό λες και ζω ένα εφιάλτη. Το μόνο που μένει είναι οι θετικές αναμνήσεις που παραμένουν ζωντανές. Παραμένουν μέρος της ζωής μου ακόμα και αν δεν είναι πλέον κοντά μας.

Σου λείπουν κάποια παλιά μαγαζιά διασκέδασης από την Πάρο που δεν υπάρχουν πια και ποια είναι αυτά;

Το κακό είναι ότι δεν λείπουν μόνο από εμένα, αλλά και από πολλούς άλλους. Όσοι έζησαν τις εποχές όπου η Παροικιά και όλη η Πάρος ήταν ένας τόπος γεμάτος ζωή και διασκέδαση μέχρι το πρωί! Ακόμα αναπολούν αυτές τις όμορφες στιγμές που δυστυχώς δε φαίνεται να επαναληφθούν στο μέλλον. Τα μαγαζιά τότε ήταν πολλά, και το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο. Αυτά που προσωπικά θεωρώ μαγαζιά-ορόσημο για το νησί ήταν:

«ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ», πανελλαδικά μια από τις καλύτερες Disco της εποχής!

Να σου θυμίσω το «IRISH BAR»; Μπαίναμε μόνοι και πάντα φεύγαμε με παρέα.

Αμ το «BLACK BARTS»; Μάρκος Μπαρμπαρής και Μανώλης Μαύρης, η καλύτερη διαφήμιση της Πάρου στα πέρατα της γης

Οι «ΨΑΡΑΔΕΣ»; Ένα μαγαζί με παράδοση, με τη ζεμπεκιά του Τάκαρου στο αποκορύφωμά της.

Ποιός δεν πέρασε από τα μπουζούκια «ΕΛΥΤΑΣ», του αξέχαστου Θοδωρή Καραχάλιου, έναν μοναδικό, θρυλικό άνθρωπο του νησιού.

«SPLASH» Μαγαζάρα! Το πιο διαχρονικό μαγαζί στην Πάρο, με τον ιδιοκτήτη Φάνη Καταπόδη (το καλύτερο αφεντικό που είχα ποτέ).

Η «ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ»; Ο Γιάννης και ο Παντελής Θαλασσινός Ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο μαγαζί με τη φωνή του Παντελή να σε μαγεύει.

Ο «ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ» (για να πάμε στην αγαπημένη μας Νάουσα). Το καλύτερο ελληνικό κλαμπ που υπήρξε ποτέ. Το απόλυτο!

Ποιο γκολ της ΑΕΚ σου προκάλεσε τη μεγαλύτερη χαρά τα τελευταία χρόνια και γιατί; (Απαγορεύεται διά ροπάλου γκολ κατά του Παναθηναϊκού!).

Είσαι τυχερός γιατί το καλύτερο γκολ ήταν σε αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός πριν χρόνια στο ΟΑΚΑ. Είχαμε πάει στο γήπεδο μαζί με τον Στέλιο Αλιφραντή. Ήταν η πρώτη χρονιά του Νικολαΐδη στην ΑΕΚ και ήμασταν 0-0. Κάνει ζέσταμα ο Ντέμης και λέει «θα μπω μέσα, θα τους...». Πραγματικά μπαίνει αλλαγή και βάζει γκολάρα. Χαμός, αγκαλιές, φιλιά με τον Στέλιο. Μετά ψάχναμε να δούμε πού είχαμε αφήσει το αυτοκίνητο. Δεν θυμόμασταν από τη χαρά μας! Και μια πρόβλεψη, τα καλύτερα θα τα δούμε με τον Ζίνι! Παιχταράς!

Ποια περίεργα «κολλήματα» έχεις στην καθημερινότητά σου;

Τώρα, αυτό κανονικά έπρεπε να το ρωτήσεις τη γυναίκα μου και τους φίλους μου, όχι εμένα (χαχαχα). Το μεγαλύτερο κόλλημά μου είναι η Πάρος. Την αγαπώ, την λατρεύω, είναι το νησί μου, το σπίτι μου, η ζωή μου ολοκληρωτικά. Δεν αντέχω ούτε μία μέρα μακριά από τη θάλασσα. Έχω τρελό κόλλημα με την ΑΕΚ και το Play station Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω τα μάτια μου το πρωί χωρίς να δω τι καιρό κάνει, να κάνω τσιγάρο, να πιω καφέ και με το που βγαίνω από το σπίτι να κάνω πάντα τον σταυρό μου.

Μιας και το κατέχεις καλά το «άθλημα». Είσαι περισσότερο maniac pc ή απλά με τα χρόνια «η δουλειά μας να γίνεται με τον υπολογιστή».

Ξεκάθαρα Pc maniac.

Πες μου πέντε αγαπημένες σου διευθύνσεις (url) στο διαδίκτυο, πού κάνεις συχνές επισκέψεις.

Ξεκινάμε με τα κλασικά: Facebook, Instagram, και TikTok. Στη συνέχεια, εξερευνούμε όλα τα Site που αφορούν νέα και ενημέρωση για την Πάρο και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε Site γενικότερης ενημέρωσης και ειδησεογραφίας.

Σε ρωτάει ένας τουρίστας στον δρόμο το καλοκαίρι που να πάει για φαγητό. «Μπλοκάρεις» να του απαντήσεις και του δείχνεις απλά που υπάρχουν εστιατόρια ή τον στέλνεις σε κάποιον φίλο σου;

Μοναδική περίπτωση να μπλοκάρω είναι η ερώτηση να γίνει από τη Monica Bellucci (χαχαχα). Φυσικά, και όχι, δε θα στείλω κανέναν σ’ έναν φίλο έτσι απλά... Θα τον ρωτήσω πρώτα ποιο είδος φαγητού ψάχνει και θα του προτείνω ένα μαγαζί που έχω δοκιμάσει ο ίδιος και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, κυρίως λόγω της ποιότητας. Αν όχι, θα του προτείνω ένα μαγαζί που έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια.

Ποιο τραγούδι γούσταρες να ακούς και γιατί, την εποχή που ανακατευόσουν και δούλευες στα μαγαζιά διασκέδασης;

«Θεέ μου Μεγαλοδύναμε», γιατί μου αρέσει όπως το ερμηνεύει ο φίλος μου, ο Γιώργος Δαβερώνας.

Πάμε στην τελευταία ερώτηση, που όμως είναι πολιτική! Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος/α;

Είχα κάνει μια ανάρτηση πρόσφατα στη σελίδα μου στο Facebook. Θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι -απ’ όλους τους συνδυασμούς- είμαστε εξίσου αξιόλογοι, και ο καθένας μας έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει. Ο κόσμος ωριμάζει και επιθυμεί να δει υποσχέσεις να εκπληρώνονται και μεγάλα έργα να πραγματοποιούνται. Έχει ανάγκη από πράξεις και όχι λόγια. Να μιλάμε για λιμάνια. Νοσοκομεία, δρόμους, γήπεδα που ΘΑ γίνουν, ΑΝ γίνουν, σε 15-25 χρόνια; Και μέχρι τότε, τι; Η άποψη μου ότι μέχρι να γίνουν όλα αυτά, επιβάλλεται να βελτιώσουμε αυτά που έχουμε.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, όλων των συνδυασμών. Την Κυριακή (8 Οκτωβρίου), είναι οι εκλογές. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι το «πανηγύρι» θα τελειώσει γρήγορα και η Δευτέρα δε θα αργήσει να έρθει. Όταν λοιπόν ξημερώσει θα μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, θα παλεύουμε να επιλύσουμε τα ίδια προβλήματα και σε καμία περίπτωση αυτή δε θα πρέπει να μας βρει διχασμένους!