Ερωτηματικά για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Πάρου σε θέματα περιβάλλοντος

Ολοένα και αυξάνονται τα ερωτήματα για την υπόθεση των εργασιών στην ακτογραμμή της Βαγιάς (Κάμπος Πάρου), με την επέκταση τοιχίου εκεί και τις εργασίες, ύστερα από την καταγγελία που έγινε από τον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχος» (ΔΕΣ ΕΔΩ).

Για το παραπάνω θέμα ενημερώθηκε η Πολεοδομία προχωρώντας σε αυτοψία και διατάσσοντας τη διακοπή των εργασιών και εν συνεχεία ενημέρωσε την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων. Ακόμα, μέσω επιστολής του νέου δημάρχου Πάρου, Κώστα Μπιζά, η υπόθεση στάλθηκε στην εισαγγελία Σύρου (ΔΕΣ ΕΔΩ).

Η παράβαση στην ακτογραμμή της Βαγιάς έγινε γνωστή στα ΜΜΕ του νησιού αλλά και στους πολίτες της Πάρου τις τελευταίες ημέρες επί τη βάσει των παραπάνω καταγγελιών και επιστολών.

Χθες όμως -και σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού ιστολογίου- το θέμα πήρε άλλη τροπή αφού έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι πέρσι ( ! ) ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Στρατής Παυλάκης, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επί διοίκησης Μ. Κωβαίου, είχε αναφερθεί σ’ αυτό το θέμα! Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως έρχεται στη συνέχεια καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα (ΔΕΣ ΕΔΩ), δεν υπήρξε ουσιαστική αντίδραση!

Αν λοιπόν όσα δημοσιεύει η «Ωραία Πάρος» ισχύουν για τα λεγόμενα του κ. Παυλάκη (που μας φαίνεται απίθανο το συγκεκριμένο ιστολόγιο να μην έχει «πηγή» για το δημοσίευμά του), τότε εγείρεται μέγα θέμα για τη λειτουργία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Πάρου και τη δράση του σε θέματα περιβάλλοντος.