Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Το 2010 ένας απερχόμενος δήμαρχος κοντινού μας και γειτονικού μας νησιού, για να «εκδικηθεί» τον νέο δήμαρχο που τον είχε κερδίσει στις δημοτικές εκλογές, υπέγραψε την απόσπαση του μοναδικού σχετικού υπαλλήλου που είχε ο δήμος περί των τεχνικών έργων…

- Το 2023 (εκεί στις τελευταίες ημέρες του χρόνου), ένας άλλος απερχόμενος δήμαρχος έδωσε άδειες ακόμα και σε όλους όσοι περνούσαν έξω από το δημαρχείο, ώστε να κάνει δύσκολη τη ζωή του νεοεκλεγέντα δημάρχου τις πρώτες ημέρες της θητείας του…

- Σήμερα (17 Ιανουαρίου), έχουμε ως γνωστόν, την πρώτη -ουσιαστικά- συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου. Επειδή, ορισμένοι δεν ξέρουν πώς να σπάνε τα νεύρα των νικητών, έχω πρόταση για τον κ. Κωβαίο, και το πώς θα κάνει τον Μπιζά να «σκάσει» από το κακό του! Λοιπόν στις 9 το βράδυ ξεκινάει ο αγώνας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, που πιθανά να έχει και παράταση. Ε, μη στα κάνω και πενηνταράκια Μάρκο μου. Μακρόσυρτες ομιλίες εσύ. Σιγά – σιγά θα το πηγαίνεις. Κι άσε τον Μπιζά να σκάει από το κακό του που δε θα μπορεί να δει ούτε ένα λεπτό την ομάδα του από την τηλεόραση! Μιλάμε ότι μπορείς να τους κάνεις «επιστημονική» αντιπολίτευση. Μην ακούς κανέναν άλλον. Άκου τη δική μου συμβουλή!

- Και μιας και πιάσαμε τις εκδικήσεις… Ο Κώστας Μητσοτάκης –που είχε μόνιμο άχτι τον Έβερτ- είχε κάνει κάτι πιο εντυπωσιακό. Μια ημέρα (επί αρχηγίας Έβερτ στη ΝΔ) και μεγάλου καύσωνα στην Αθήνα, την εποχή που γινόταν το μάλε-βράσε στην παράταξή του από τα εσωκομματικά, έγινε το εξής: Ο μακαρίτης Έβερτ μη αντέχοντας άλλο ότι γινόταν εκεί, είχε βγει ασθμαίνοντας (είχε και πολλά κιλά) στους δημοσιογράφους που είχαν μαζευτεί έξω από τα γραφεία της Ρηγίλλης και τους είπε: «δε θα αφήσω να μου κάνετε το κόμμα καφενέ!». Λίγο μετά λοιπόν, σκάει μύτη ο Μητσοτάκαρος από μία παραλία στα Χανιά και λέει στους δημοσιογράφους που είχαν πάει εκεί για να του πάρουν κάποια δήλωση σχετικά με τα όσα είχε πει ο Έβερτ. Είπε λοιπόν και έστειλε με τη μία τον Έβερτ! «Δεν άκουσα τι είπε ο κ. Έβερτ. Σήμερα η θάλασσα είναι δροσερή και η θερμοκρασία της δεν πρέπει να ξεπερνά τους 21-22 βαθμούς! Την απολαμβάνω. Είναι ό,τι πρέπει για διακοπές τα Χανιά!».

- Καλορίζικος ο Γιώργος Μπαφίτης στη νέα θέση του! Ο Αλέξης (ο δικός μας ντε, όχι ο πρόεδρος), θα περιμένει λίγες ημέρες ακόμα.

- Δηλαδή, αν ο Κώστας δεν ήταν παιδί της εκκλησίας, αν δεν ήταν τυπολάτρης, αν δεν ήταν μόνιμα τυπικός και με το γράμμα του Νόμου, αν, αν, αν, πόσες παραπάνω παράνομες οικοδομικές εργασίες θα είχε σταματήσει; Γιατί μέσα σε μία εβδομάδα σταμάτησε τρεις! Τόσες τουλάχιστον έχουν γίνει γνωστές. Και έχουμε ακόμα Ιανουάριο!

- Και μη ακούτε κανέναν! Όσοι παρανομούν κατά του φυσικού πλούτου του νησιού μας έχουν μπλέξει…