ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Τα παιδιά της ισραηλινής κατοχής έδωσαν τη μεγαλύτερη χαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Παλαιστίνη εμφανίστηκε στο Κατάρ για το Asian Cup, με την ελπίδα να προβάλει στον κόσμο ότι ο παλαιστινιακός λαός αξίζει ελευθερία και καλύτερη μοίρα.

Έπρεπε να ταξιδέψουν στο Κατάρ για να τιμήσουν τη χώρα, παρά του ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας έχουν ανασταλεί από την έναρξη του πολέμου, οπότε η προετοιμασία για το ασιατικό Κύπελλο υπό αυτές τις συνθήκες ήταν μια οδύσσεια.

Μετά την ήττα από το Ιράν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και την ισοπαλία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Παλαιστίνη ήθελε μόνο νίκη για να μπορέσει να συνεχίσει στη διοργάνωση κόντρα στο Χονγκ Κονγκ. Η ομάδα της Παλαιστίνης νίκησε το Χονγκ Κονγκ με 3-0 και προκρίθηκε -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ασίας.

Οι Νταμπάγκ και Αλ Κανμπάρ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, στην οποία η ομάδα του Μακράμ Νταμπούμπ πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Κύπελλο Ασίας.

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πάνω από 6.500 άτομα μέσα στο στάδιο υποστήριζαν σχεδόν εξ ολοκλήρου την Παλαιστίνη.