Η προίκα Κωβαίου -3- | Το μεγαλύτερο προεκλογικό του ψέμα

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 ο κ. Κωβαίος διέρρευσε στα κυκλαδίτικά ΜΜΕ ένα τεράστιο πολιτικό ψέμα το οποίο στη συντριπτική πλειοψηφία ο φιλικός του Τύπος αναπαρήγαγε.

Το τεράστιο πολιτικό ψέμα του κ. Κωβαίου ήταν ότι «ξεκινούν οι χωματουργικές εργασίες για το κλειστό γυμναστήριο στο Ζευλάκι». Τα όσα γράφτηκαν στις 13-14/9/2023 είναι μνημείο θρασύτητας πολιτικού ψεύδους κατά την προεκλογική περίοδο τα οποία είχαν και αληθοφάνεια μίας και ο τέως δήμαρχος Πάρου, έσπευσε να φωτογραφηθεί δίπλα από μία μπουλντόζα (βλ.: άνω φωτογραφία) η οποία άνοιγε έναν λάκκο!

Ποια είναι η αλήθεια

Αντιπροσωπεία της νέας δημοτικής Αρχής επισκέφτηκε από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της τον χώρο, στον οποίο μάλιστα πέρασαν πανεύκολα αφού η πόρτα ήταν κλειστή μ’ ένα ξεκλείδωτο λουκέτο…

Αυτό που αντίκρισαν ξεπέρασε κάθε φαντασία (βλ.: φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου), αφού το μόνο που είδαν, εκτός από τον λάκκο περίπου ενός μέτρου που είχε ανοίξει για τις επικοινωνιακές ανάγκες ο απερχόμενος δήμαρχος, ήταν διάσπαρτα σύμμικτα υλικά σε μία παράνομη ουσιαστικά χωματερή, εκατοντάδες παλαιές ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα οικοδομών, παλαιά ογκώδη οχήματα, πορτοπαράθυρα κλπ.

Η έκπληξη μεγάλωσε ακόμα περισσότερο αφού σε σύσκεψη που ακολούθησε οι ειδικοί παρόμοιων καταστάσεων απεφάνθησαν ότι για να καθαριστεί το Ζευλάκι χρειάζονται τουλάχιστον 200 (ολογράφως διακόσια) φορτηγά.

Τέλος, σημειώνουμε ότι το «τελειωμένο έργο» του κ. Κωβαίου που εδώ και χρόνια ολοκληρώνεται από μέρα σε μέρα… έχει εξασφαλισμένα μόνο τα 400.000 ευρώ από την ΚΔΕΠΑΠ επί εποχής Θ. Μαρινόπουλου, όταν ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.138.817,28 ευρώ, ενώ τα χρήματα των 600.000 ευρώ που από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» από το οποίο πληρώνονται μόνο συμβασιοποιημένα έργα πλέον! Σε ό,τι αφορά την υπόσχεση του ενός εκ. ευρώ από τον κ. Πέτσα, αυτό έμεινε υπόσχεση…