Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου

Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στις 10:45 θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, στον οποίο συμμετέχουν οι 34 δήμοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ποσοστό 60% και η Περιφέρεια με ποσοστό 40%.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά τη μείωση και επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής του Φο.Δ.Σ.Α Νοτίου Αιγαίου Α.Ε, οικονομικού έτους 2024 κατά 2.740.536,25 ευρώ. Το δεύτερο θέμα προς συζήτηση αφορά τις αρχαιρεσίες των εκπροσώπων των δήμων για την ψήφιση και εκλογή των τεσσάρων εκπροσώπων των δήμων στο ΔΣ του Φορέα.

Το ΔΣ του Φορέα θα αποτελείται από τον περιφερειάρχη, πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τους δύο χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, Γιώργο Λεονταρίτη και Χρήστο Ευστρατίου, οι οποίο έχουν οριστεί μετά από σχετική απόφαση του περιφερειάρχη καθώς και από τέσσερα μέλη των Δήμων που θα εκλεγούν αποκλειστικά και μόνο από τους εκπροσώπους των δήμων που θα συμμετέχουν στη γενική συνέλευση.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Φορέα με θέμα εκτός των άλλων τη συγκρότηση σε σώμα, την εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα και την ανάθεση δικαιωμάτων και εξουσιών σε έναν ή περισσότερους συμβούλους του διοικητικού συμβουλίου.