Οικονομικές δυσκολίες και πάλι για τους φιλόζωους στην Πάρο

Η Φιλοζωική Εταιρεία Πάρου (PAWS), ενημέρωσε τα μέλη της για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω των μακροχρόνιων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Η ενημέρωση από της PAWS έχει ως εξής:

«Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τη νέα διοίκηση του δήμου, μάθαμε ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση και των μακροχρόνιων γραφειοκρατικών διαδικασιών (ο δημοτικός προϋπολογισμός του 2024 δεν «άνοιξε» ακόμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς μας για Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, σύμφωνα με την ήδη υπογεγραμμένη σύμβασή μας, πριν τα μέσα Μαρτίου, το νωρίτερο!

Τους υπογραμμίσαμε ότι αυτό θα επιβαρύνει σοβαρά τα οικονομικά του PAWS, αφού μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ο δήμος θα μας χρωστάει πάνω από 25.000 ευρώ και, ως φιλοζωικό σωματείο, μας είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να λειτουργούμε χωρίς αυτή τη χρηματοδότηση. Εδώ και πάνω από 4 χρόνια, το καταφύγιο PAWS παρέχει τις υπηρεσίες του στον δήμο, χωρίς την οικονομική υποστήριξη που μας έχουν επανειλημμένα υποσχεθεί και ουδέποτε δοθεί!

Τα τρέχοντα χρηματικά μας αποθέματα μειώνονται καθημερινά. Σε 6 εβδομάδες, θα αναγκαστούμε να εξετάσουμε πρακτικές διαδικασίας κλεισίματος του καταφυγίου μας, ξεκινώντας δυστυχώς, με την καταρχήν απαγόρευση εισόδου νέων ζώων που συνήθως χρειάζονται απεγνωσμένα το καταφύγιό μας.

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να σας ανακοινώσουμε αυτό το τόσο αποκαρδιωτικό σενάριο, αλλά η κατάστασή μας πολύ σύντομα θα γίνει ιδιαίτερα κρίσιμη!.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και, για άλλη μια φορά, σας ζητάμε αν μπορείτε, να στηρίξετε εμάς και τα ζωάκια μας σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο».