Τι όχι; Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Ο κ. Κωβαίος για το θέμα των απλήρωτων υπαλλήλων στον δήμο Πάρου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία, εγκαλεί τη σημερινή δημοτική Αρχή γι’ αυτήν την κατάσταση. Μάλιστα! Δηλαδή, μετά τα δικά του λάθη τόσα και τόσα χρόνια, τελικά, φταίνε αυτοί που ανέλαβαν χθες. Τι να πούμε; Τον χρυσό κανόνα της σιωπής δεν τον έχει ακουστά;

- Η συνάντηση στο δημαρχείο για το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο πραγματοποιήθηκε με προσκεκλημένους τους φορείς του νησιού. Ποιοι δεν είχαν προσκληθεί; Τα τοπικά ΜΜΕ. Έτσι, είδαμε στη συνέχεια ενημερωτικό δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ του νησιού από τον δήμο! Λοιπόν: Πρώτη παρατήρηση του διαιτητή…

- Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αρχίλοχος», κόβει την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Πάρου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Πάλι καλά. Λίγο ακόμα και θα έκοβαν λαγάνα αντί για βασιλόπιτα.

- Σας είχαμε γράψει για την κατάσταση που βρήκε ο Μπιζάς όταν παρέλαβε τον δήμο και το τι είχε επακολουθήσει με τις άδειες που είχαν δοθεί ομαδικά στο προσωπικό και τους υπολογιστές δίχως τα αρχεία τους. Αυτό που δε σας γράψαμε είναι για το τι άφησε ο Secretary General, Municipality of Paros, Χρήστος Λεμονής. Κλειδωμένο γραφείο, άφαντο από μέσα κάθε τι και υπολογιστή δίχως κανένα αρχείο και καταστρεμμένο. Αυτό πάντως με τα κατεστραμμένα αρχεία στους υπολογιστές, δε μου το βγάζεις από το μυαλό ότι ήταν συντονισμένη πράξη.

- Η Πάρος λένε οι βρετανοί είναι ο ιδανικός τόπος για τον μήνα του μέλιτος. Οι γάλλοι πάλι λένε ότι η Πάρος είναι από τα ωραιότερα νησιά για να επισκεφθείς και η Expedia γράφει ότι η Πάρος είναι μεταξύ των προορισμών της χρονιάς. Η μεγάλη είδηση όμως είναι αλλού. Στο Κ.Υ. Πάρου που λείπουν ειδικότητες γιατρών, που λείπει νοσηλευτικό προσωπικό και δεκάδες άλλα πράγματα, το υπουργείο μας αποφάσισε να κάνει πρόσληψη ενός διοικητικού υπαλλήλου για τα λογιστικά, ενώ στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων στέλνει ειδικότητες ιατρικού προσωπικού. Δεν το βλέπω και κακό ως ιδέα. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί κάποιος το Κέντρο Υγείας στο ενδιάμεσο της εξέτασης, θα μπορεί να πετάγεται και μέχρι το γραφείο διοίκησης να πάρει μία συμβουλή για τα λογιστικά του βιβλία. Γιατί όχι; Μια παρέα είμαστε όλοι μας σ’ αυτό το νησί.

- Οι ναυτιλιακές εταιρείες -που δραστηριοποιούνται στην Πάρο- πιστεύουν ότι είναι μονοκρατορίες κι αφού έχουν βρει το νησί ως τη χρυσή αγελάδα που την αρμέγουν, έχουν τιμολογιακή πολιτική με βάση τη δική τους λογική. Η ιστορία με την τιμή δε θα σπάσει στην Παροναξία από άλλες εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν εδώ σε μόνιμη βάση, αλλά από τα αεροπλάνα κυρίες και κύριοι. Πληροφοριακά αναφέρω ότι Φεβρουάριο και Μάρτιο οι τιμές για Αθήνα αεροπορικώς ξεκινούν από τα 30 ευρώ, όταν με το πλοίο η τιμή για μία θέση δίπλα στο φουγάρο ξεκινάει από τα 40,50 ευρώ.

- Προ κάποιων δεκαετιών η αλησμόνητη –πραγματικά- εθνική σταρ της χώρας μας Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχε περάσει από το μέγαρο Λευκών. Φαίνεται ότι εκεί, στον ίδιο χώρο, κάπου άφησε την αύρα της. Κι αυτό το λέμε σύμφωνα με όσα είδαμε και ακούσαμε στη συνέλευση κατοίκων για την πορεία του έργου της αποχέτευσης στο χωριό, που κάποιοι βέβαια κάνουν την τρίχα τριχιά.