Με Αλέξη νέο πρόεδρο στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου

Ο Αλέξης Γκόκας θα είναι ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου. Ο κ. Γκόκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Πειραιά.

Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στην εκπόνηση κλαδικών και οικονομοτεχνικών μελετών, στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Τμήμα της Εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών “Price Waterhouse & Co” και στην Τράπεζα “Banque Nationale de Paris” στο τμήμα εσωτερικού ελέγχου.

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90 εργάζεται στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου” στον οποίο σήμερα διευθυντής. Παράλληλα με την εργασία του στον Συνεταιρισμό την δεκαετία του 2000 ανέλαβε ως εξωτερικός συνεργάτης την προσαρμογή του λογιστικού σχεδίου του δήμου Πάρου στις αρχές του Κλαδικού Σχεδίου που επέβαλε η νομοθεσία και επέβλεψε την τήρηση του Διπλογραφικού του Συστήματος για τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής του.

Από τα μαθητικά του χρόνια είναι ενεργό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου “ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ” στον οποίο διετέλεσε και πρόεδρος. Δραστηριοποιήθηκε ως απλό μέλος ή και μέλος των συλλογικών οργάνων σε άλλους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς και Κινήσεις Πολιτών.

Το δημοτικό συμβούλιο Πάρου όρισε ακόμα τη σύνθεση του νέου ΔΣ του λιμενικού Ταμείου, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος ο  Αλέξης Γκόκας με αναπληρωτή τον κ. Θοδωρή Μπιζά

Αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Κυριαζάνος με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Μαυροκέφαλο

Μέλη η κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Τριαντάφυλλο και η κ. Φλώρα Λουκή με αναπληρώτρια την κ. Κατερίνα Μπατσούρη, από την πλειοψηφία.

Από τις παρατάξεις τις μειοψηφίας, ορίστηκε τακτικό μέλος: ο κ. Μάρκος Κωβαίος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με αναπληρωτή από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας τον κ. Στρατή Παυλάκη.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάρου ορίστηκε τακτικό μέλος ο Λιμενάρχης Πάρου, Κωνσταντίνος Μαρνίκας με αναπληρώτρια την ανθυποπλοίαρχο Αθανασία Σπανού

Από τον δήμο Αντιπάρου ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Δαμιανός Παλαιολόγος με αναπληρώτρια την κ. Ελένη Βιάζη, Πιπίνος Μαριάνος με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Ραγκούση και Αλεξάνδρα Καρανικόλα με αναπληρωτή τον κ. Θεοδόσιο Ρούσσο.

Ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, στο  πλαίσιο της συγκρότησης του νέου Δ.Σ. δήλωσε:

«Το δημοτικό λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου καλείται να προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και να συμβάλλει στην εμπορική, επιβατική, ναυτιλιακή, τουριστική και αλιευτική κίνηση καθώς και στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας εν γένει.

Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων, μια περίοδο κατά την οποία πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις. Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα έχει στόχο τόσο στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών όσο και του θαλάσσιου τουρισμού.

Στα νέα μέλη ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα!».