SIAL 2024

Στις 10-23/10/2024 πρόκειται να διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο «Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte», στο Παρίσι, η μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών του 2024 σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η παραπάνω έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο και δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά.

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, που συμμετέχει στην έκθεση, καλεί τους παραγωγούς των νησιών μας που μεταποιούν ή τυποποιούν αποκλειστικά πιστοποιημένα ΠΟΠ ή και ΠΓΕ ή και ΕΠΙΠ ή και βιολογικά με έγκριση H.A.C.C.P. ή και ISO αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα και ποτά) να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Σημειώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύψουν με δικά τους έξοδα την εγγραφή τους στην έκθεση (κόστους περίπου 1.400 ευρώ πλέον ΦΠΑ) κατοχυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή τους. Επίσης, η επιστροφή προϊόντων από την έκθεση (πέραν του διαφημιστικού και διακοσμητικού υλικού), τα εισιτήρια, η διαμονή, η παροχή ρεύματος για την 24ωρη λειτουργία ψυγείων ή άλλου επαγγελματικού εξοπλισμού είναι κόστη που βαρύνουν τους ίδιους τους εκθέτες.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Διευκρινίζεται πως μετά τις 11/3/2024 καμία δήλωση δε θα γίνει δεκτή, ενώ στην έκθεση δεν επιτρέπεται λιανική πώληση.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί των Κυκλάδων μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό τηλεφώνου 22810 82380 με την προϊσταμένη τμήματος προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων για την περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, Ντίνα Βλάχου.

ΠΗΓΗ: Parostoday.gr