ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ: Λήψη απόφασης σχετικά με την πρόσβαση στο Κοιμητήριο του Προδρόμου

Στην τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την πρόσβαση των κατοίκων  του Προδρόμου στο κοιμητήριο του χωριού.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2024, ζήτησε από τα Στελέχη της Δ/νσης  Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, την εκπόνηση δυο τοπογραφικών διαγραμμάτων με τα τμήματα προς απαλλοτρίωση ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σε ποιο τμήμα θα πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος σε απαλλοτρίωση.

Τα τμήματα προς απαλλοτρίωση, σύμφωνα με τα τοπογραφικά διαγράμματα της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Δήμου Πάρου είναι τα εξής:

1.         Ιδιοκτησία 321,41 τ.μ.

2.         Ιδιοκτησία 210,26 τ.μ.

Μετά από συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσουν οι διαδικασίες:

α) για την άσκηση τακτικής αγωγής με αντικείμενο την αναγνώριση του επίδικου εδαφικού τμήματος ανάμεσα στους δύο μύλους ως δημοτικής κοινόχρηστης οδού με αδιάλειπτη χρήση από αμνημονεύτων χρόνων και

β) για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας 321,41 τ.μ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την λήψη απόφασης σχετικά με την πρόσβαση στο Κοιμητήριο του Προδρόμου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωση του αναφέρει:

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να δοθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα μια οριστική λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο και ταυτόχρονα πρακτικό ζήτημα που έχει ανακύψει και ταλανίζει τους κατοίκους του Προδρόμου, οι οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκομμένοι από τον συνήθη κοντινό στην ενορία και στο χωριό δρόμο που οδηγεί προς το κοιμητήριο».