«Βόμβα» με την επιστολική ψήφο | Διαρροή προσωπικών δεδομένων

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοφανής διαρροή προσωπικών δεδομένων ελλήνων του εξωτερικού, από τη βουλευτή της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σημειώνουμε ότι οι έλληνες ανά την υφήλιο είδαν στα e-mail τους μηνύματα από την Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, που στάλθηκαν στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Πλήθος χρηστών του Twitter, που δεν μένουν στην Ελλάδα, κατήγγειλαν ότι ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών του Ιουνίου, έλαβαν διαφημιστικό e-mail από τη νυν ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφια της ΝΔ, κατηγορώντας τη για παραβίαση του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες καμία αποδοχή για λήψη διαφημιστικού υλικού από τη συγκεκριμένη εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο, όπως απαιτείται από το GDPR, δεν είχε προηγηθεί. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλοί από τους καταγγέλλοντες είχαν χρησιμοποιήσει τα e-mail τους μόνο για την εγγραφή τους στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού.

Τέλος, σφοδρή ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το τμήμα απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κάνει λόγο για «πολύ σοβαρό χτύπημα στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και στην εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος», λίγο πριν τις ευρωεκλογές με τη νέα διαδικασία της επιστολικής ψήφου.