Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Ρωσία | Ζαχάροβα: Αποτρόπαιο έγκλημα

Σοκαριστικές οι πληροφορίες που έρχονται από τη Μόσχα μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall. Πρόκειται για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία των τελευταίων δύο δεκαετιών, με 40 νεκρούς για την ώρα και πάνω από 145 τραυματίες. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια συναυλίας του ρωσικού ροκ συγκροτήματος Picnic, σε αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 6.000 άτομα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα, μέσω του καναλιού του στο Telegram. Ωστόσο, το ISIS δεν έχει προσκομίσει στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση» ενώ ο δήμαρχος της Μόσχας, κάνει λόγο για «τεράστια τραγωδία».

Ζαχάροβα: Πρόκειται για “αποτρόπαιο έγκλημα”

Την άμεση καταδική της διεθνούς κοινότητας για το μακελειό στη Μόσχα, ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Μέσω της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως “λαμβάνει ήδη συλλυπητήρια τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο” ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επίθεση.

“Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει τηλεφωνήματα από απλούς πολίτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους σε σχέση με την τρομερή τραγωδία στο Crocus City Hall και εκφράζουν την έντονη καταδίκη τους για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας”, αναφέρεται στη δήλωση.

Σε μήνυμά της στο Telegram, στο οποίο έκανε λόγο για “αποτρόπαιο έγκλημα”, δήλωσε τα εξής: “Τώρα, όπως δήλωσαν οι ρωσικές αρχές, όλες οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη διάσωση των ανθρώπων. Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα είναι υποχρεωμένη να καταδικάσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα!”.