15ο Πανκυκλαδικό συνέδριο συλλόγων γυναικών Κυκλάδων

Το 15ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, θα διεξαχθεί στην Αμοργό στις 5-7 Απριλίου 2024 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Αμοργού.

Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η φετινή διοργάνωση έχει ως σκοπό να αναδείξει τη νέα γυναίκα που ζει, δημιουργεί και καινοτομεί στις Κυκλάδες, σε πολλούς τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής όπως ο αγρο-διατροφικός τομέας, ο τουρισμός, η προσωπική δημιουργία καθώς και η πολιτιστική κληρονομιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο πρόγραμμα του συνεδρίου θα συμπεριληφθεί παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+,ECHOING, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της «ανοιχτής» καινοτομίας, στο οποίο συμμετέχει από το 2022 ως εταίρος η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί και ειδικοί που θα προσεγγίσουν τη θεματολογία επιστημονικά, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και νέες γυναίκες επαγγελματίες ή εθελοντές από όλες τις Κυκλάδες, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δράση τους και τη διαδρομή τους.

Αναμένεται επίσης το συνέδριο να στηριχθεί όπως κάθε χρόνο από Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τους φορείς: Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ΕΟΤ, Δήμος Αμοργού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να απευθυνθείτε:

Emails:

Cyclades.osygy@gmail.com

Antheodorakou.osygy@gmail.com

info@womenofamorgos.com

Τηλ.: +306974792727 (Ανθούλα Θεοδωράκου, πρόεδρος Ο.ΣΥ.ΓΥ.), +306944575009 (Ελένη Κουντουρούπη, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Αμοργού.